Doorgaan naar hoofdcontent

Tafeltje dek je

Op zaterdag was ik eigenlijk graag naar Van Katoen gegaan, wat dacht je. Helaas had ik andere verplichtingen. Niet zo'n ramp natuurlijk - waarschijnlijk was het toch allemaal weer veel te druk voor mij - want het was blijkbaar een geweldig succes, wat toch wel heel goed nieuws is.

Het gemis werd 's avonds ruimschoots goedgemaakt - zoals ik het het liefst heb: met goede vrienden en lekker eten. Ik was al lang geïntrigeerd door een schattig uitziend zaakje in Averbode, met de al even schattige naam "Tafeltje dek je"...


In tegenstelling tot mijn vrienden was ik daar nog nooit geweest. Zaterdag was het dan van dattum. We aten de "Indische Gastentafel". Dat was oorspronkelijk niet de bedoeling, maar er was een vergissing gebeurd bij het reserven - en deze vergissing werd stiekem toegejuicht door meneer en ik. Ik vond het wel een verrassing dat er achter een naam als Tafeltje Dek Je een Indische uitbater schuilging - maar het is wel zo. En die Indische gastentafel, dat hebben wij ons niet beklaagd. Behalve dat het wel héél veel eten was. En dat we de restjes niet mochten meenemen naar huis - dat is toch wel een beetje spijtig (en een beetje dikke zever ook vind ik).

Er is ook een bed en breakfast, en een winkeltje. En je kan er ook vreemde dingen doen. Maar het eten is er dus vooral lekker.

Reacties

  1. How seg, ik ben daar al dikwijls voorbij gereden en vroeg me telkens af wat daar eigenlijk allemaal te doen was. Maar dit had ik nooit kunnen denken. En dat allemaal in dat kleine huisje? Chique dings. Denk dat ik daar binnenkort ook eens binnenspring. Eerst nog een goei excuus vinden. Maar aan die vreemde dingen ga ik me niet wagen. Hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb daar ook al héél lekker gegeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ok is genoteerd, moet ik zeker eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie