Doorgaan naar hoofdcontent

Alle dagen blij: week 13

Omdat ik mijn eigen goede raad niet in de wind wil slaan, een overzichtje van waar ik dankbaar voor ben. Afgelopen week werd ik blij van:

maandag: oma en opa
We maken van de nood en deugd, en breien aan een bezoekje aan de oogarts een bezoekje aan oma en opa. Gezelligheid en lekker eten (en Jackie die daar toch altijd een pak beter dut dan hier thuis, straf genoeg).

dinsdag: adios Lien
De laatste werkdag van een fijne collega wordt afgesloten met een heerlijk etentje. Ik ga achterdochtig aan tafel want ik las een vernietigende recensie van het betreffende restaurant, maar we eten verbazingwekkend lekker. Lien, we gaan je missen, maar we weten allemaal dat die nieuwe job je op het lijf geschreven is.

woensdag: snailmail
Of slakkenpost, of 'post', voor wie post nog gewoon post is en geen sms, snapchat, facebookbericht of mail. Van één van mijn favoriete mensen. Op één van de meest herfstige lentedagen sinds de metingen zegt ze mij "ervan te genieten". Mijn zonnestraaltje op een gure dag.


donderdag: my girls
In Leuven. Een heerlijke avond. Met lekkere kaas en frambozentaart om je vingers en duimen bij af te likken (en je riem een gaatje losser te zetten). Maar vooral zo'n geweldige madammen. Ik prijs mezelf zo gelukkig met dit clubje.

vrijdag: pasta puttanesca
Zoals zo vaak tegenwoordig zorgt het lief voor het eten. Vanavond: pasta puttanesca. Het blijft een toppertje hier bij ons.

zaterdag: relaxdag
Zwangerschapsyoga in de voormiddag, en een lange dut met het kind op de sofa in de namiddag.


zondag: #kraamkost voor Martha
Of voor haar ouders en haar zusje eigenlijk. We bezoeken baby Martha en trakteren het jonge gezin op asperges à la Flamande. Meneer Fresita toont zich alweer een geweldige kok, twee rapley-peuters smullen gretig mee. Iedereen blij. De baby gedraagt zich zo voorbeeldig dat ik er even naar begin te verlangen mijn buikbewoner in mijn armen te kunnen nemen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie