Aangezien een recept voor wortelsoep de post is die op dit blog de meeste hits genereert, valt er iets voor te zeggen nog eens over soep te schrijven. Een simpele maar heerlijke tomatensoep. Zoals ze in de Flow beschreven stond.
Ik ben eigenlijk eerlijk gezegd niet zo'n enorme soepfanaat. Dat komt ongetwijfeld door de goede gewoonte uit mijn ouderlijk huis om élke warme maaltijd te beginnen met soep, zoals dat in vele huizen de gewoonte is veronderstel ik. De rijk gevulde moestuin van mijn vader leverde elke week een gigantische pot groentensoep op, al naargelang het seizoen met meer tomaten, courgetten, selder ... Mijn moeder is een geweldige soepmaakster, maar ik at mijn dagelijkse soep vooral omdat het moest. En nu nog. Omdat het zo gezond is.
Maar tegenwoordig lijk ik wel mijn moeder in mijn poging om altijd een pot verse soep in huis te hebben. Omdat dat dé manier is om het kind haar aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te verschaffen. (Onze ooit zo enthousiaste rapley-baby haalt tegenwoordig steeds vaker haar neus op voor groenten die niet in soep of stoemp zitten).
Ik ben helaas niet zo'n goddelijke huisvrouw als mijn moeder: er is eigenlijk geen enkel gerecht dat ik uit de losse pols kan maken. Gelukkig bestaan er kookboeken, recepten in tijdschriften en het internet.
Het recept voor tomatensoep, een paar weken geleden in Flow Weekly is een schot in de roos.
Voor wie net als ik een recept kan gebruiken voor iets simpels als tomatensoep: volgens mij kan je het aflezen van de foto. Op de rechtste bladzijde staan mogelijke smaakmakers, naar eigen smaak en voorradigheid te gebruiken: verse kruiden, ketchup, Worcestershiresauce, paprikapoeder, bouillonblokjes, witte wijn, balsamico-azijn, roomkaas ...
Een toppertje! (En, alsof wij zelf een moestuin hebben, gooide ik er gisteren nog een courgette bij die in de frigo lag te verpieteren).
Ik ben eigenlijk eerlijk gezegd niet zo'n enorme soepfanaat. Dat komt ongetwijfeld door de goede gewoonte uit mijn ouderlijk huis om élke warme maaltijd te beginnen met soep, zoals dat in vele huizen de gewoonte is veronderstel ik. De rijk gevulde moestuin van mijn vader leverde elke week een gigantische pot groentensoep op, al naargelang het seizoen met meer tomaten, courgetten, selder ... Mijn moeder is een geweldige soepmaakster, maar ik at mijn dagelijkse soep vooral omdat het moest. En nu nog. Omdat het zo gezond is.
Maar tegenwoordig lijk ik wel mijn moeder in mijn poging om altijd een pot verse soep in huis te hebben. Omdat dat dé manier is om het kind haar aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te verschaffen. (Onze ooit zo enthousiaste rapley-baby haalt tegenwoordig steeds vaker haar neus op voor groenten die niet in soep of stoemp zitten).
Ik ben helaas niet zo'n goddelijke huisvrouw als mijn moeder: er is eigenlijk geen enkel gerecht dat ik uit de losse pols kan maken. Gelukkig bestaan er kookboeken, recepten in tijdschriften en het internet.
Het recept voor tomatensoep, een paar weken geleden in Flow Weekly is een schot in de roos.
Voor wie net als ik een recept kan gebruiken voor iets simpels als tomatensoep: volgens mij kan je het aflezen van de foto. Op de rechtste bladzijde staan mogelijke smaakmakers, naar eigen smaak en voorradigheid te gebruiken: verse kruiden, ketchup, Worcestershiresauce, paprikapoeder, bouillonblokjes, witte wijn, balsamico-azijn, roomkaas ...
Een toppertje! (En, alsof wij zelf een moestuin hebben, gooide ik er gisteren nog een courgette bij die in de frigo lag te verpieteren).
goed gezien Bambivogel! 1 cm fijngesneden gember. Mag meer zijn denk ik als je erg van gember houdt want je proeft het amper.
BeantwoordenVerwijderen