Doorgaan naar hoofdcontent

#dinsdagpinsdag week 45

Ik was ooit verslaafd - zoals ongetwijfeld velen onder u - aan Pinterest. 't Is beter nu. Maar ik heb wel een aardig verzamelingetje Pins opgebouwd. Dat neemt gelukkig niet zo veel plaats in als alle fysieke knipsels, uitgescheurde artikelen en andere prullaria die hier rondslingeren omdat ze mij op één of andere manier inspireren / amuseren / op een andere manier blij maken. Maar het is wel een collectie waar ik niet veel meer mee doe dan er af en toe nog wat aan toevoegen.

Bij deze het idee om van tijd tot stond eens een paar mooie pins te delen. Ik had er gisteren al goesting in maar toen ik de titel van deze rubriek bedacht, leek het me beter nog een dag te wachten. (En nu net ontdek ik dat ik deze titel helemaal niet zelf bedacht. Ik heb hem ongetwijfeld onbewust opgepikt terwijl ik me zat te verliezen in de webstek van Gerhilde Maakt. Wat ik u ook ten zeerste kan aanraden trouwens. Bij deze: Gerhilde, ik doe mee!)


1. kinderkamerideeEen leuk idee voor op Jackie's kamer. Ik vrees wel dat ik pas op 1m20 hoogte mag beginnen, anders worden die kruisjes er gegarandeerd afgepulkt door peutervingertjes. Prachtig blog trouwens, van Maiko Nagao. Je vindt er ook mooie cadeaukaartjes die je zomaar gratis mag afprinten. Ik heb me meteen ook via facebook geabonneerd.

2. wollige kerststerrenKerstversiering zal hier dit jaar zo mogelijk nog minder aanwezig zijn dan anders door een geplande verhuis tussen de garnaalcocktail en de kroketten, maar deze gezellige sterren maken wel een kansje om het toch te halen. Het is blijkbaar zelfs een "preschool project", dus misschien nog wel een idee voor een moeder-dochter-knutselsessie? (Nu overschat ik de skills mijn dochter vermoedelijk wel lichtjes)

3. kinderpret


Als die sterren van hierboven dan toch te hoog gegrepen zouden zijn, vinden we hier vast iets leuks. Niet dat we ons vaak vervelen, Jackie en ik, maar achter deze link zitten dus 100 ideeën om met kinderen te doen. Een interessant naslagwerk!

4. soepDetoxen met broccoli en spinazie. 't Is dat er hier een hoop spinazie in de frigo ligt dat mijn oog er op valt.

5. yoga
Met een baby is het niet zo evident om ergens in een studio aan yoga te gaan doen, dus ik heb me al vaak voorgenomen het wat vaker thuis te doen. Tot nu toe bleef het bij een een voornemen. Ik gebruik altijd als uitvlucht dat ik geen yogamatje heb, maar de vrouw op bovenstaande foto's laat zich daardoor blijkbaar niet tegenhouden. Ik vind blijkbaar wel de link niet meer terug.

6. tekenen


Ik ben weg van de tekeningen van Sarah Maycock. Ze doet me geloven dat ik ook best zou kunnen tekenen. Ik krijg er zowaar zin van om aan de slag te gaan! (ah ja, dat is inspiratie zeker?)

7. ontbijtgezonde ontbijtrecepten die je de avond ervoor klaarmaakt. Hier bij ons nu niet uit tijdsgebrek 's ochtends, maar omdat dingen zoals overnight oats nu eenmaal kweeniehoelekker zijn.


Misschien moet ik er een extra dimensie aan toevoegen. Misschien moet ik in de week die komt minstens met één van onderstaande pins iets echt doen. Wie weet. (Mijn overmoedige zelf zit diep in mij te schreeuwen: Allemaal!! Elke dag eentje!!! Maar mijn zelfkennis wint het dit keer. Ik houd het op: "wie weet, eentje.")Reacties

 1. Hoera voor dinsdag pinsdag! Ik vind het ook leuk om op die manier mijn pins eens terug in herinnering te brengen, voor mezelf dan. Al doe ik er meestal niet meteen iets mee ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb daarstraks een broccoli gekocht. Dat is al een stap in de richting van het uitvoeren van pin 4 :-)

   Verwijderen
 2. verdict: de soep van pin 4 is niet lekker! En er werd geschilderd met wattenstaafjes, één van de ideetjes uit pin 2!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie

Fresita leest: "Rusland" van Edward Rutherfurd

Maanden heb ik eraan gelezen. Begonnen op het strand van Vosseslag, en gisteravond de laatste regels van de epiloog hier in mijn bed, met mijn dochters naast me. De vuistdikke (891 bladzijden) roman "Rusland" van Edward Rutherfurd. (Ik merkte trouwens ook pas nadat ik hem uit had, dat de auteur "Rutherfurd" en niet "Rutherford" heette). Dit boek kwam al in 1991 uit maar werd onlangs opnieuw uitgegeven. Ik weet niet precies wat me ertoe aanzette om het te lezen. Mijn voorliefde voor historische verhalen allicht, hoewel Rusland op zich me tot nu toe eerder koud liet. Maar ik ben wel blij dat ik het gelezen heb. Bijzonder aan dit boek, en ik meen te begrijpen dat dat typisch is voor de romans van Rutherford (hij schreef er ook over ondermeer New York, Parijs en Londen), is dat het zo'n 1800 jaar overspant en de geschiedenis van vier families beschrijft. In veel recensies lees ik "magistraal", en ja, dat is het toch wel. Het is een dikke kl