Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.
Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! |
Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variƫren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.
Bananenbroodpudding met chocolade
Benodigdheden
- 300 g oud brood en eventueel koekjes
- 2 kopjes chocolademelk
- 5 geklutste eieren
- 2 bananen
- 1 eetlepel poeder voor vanillepudding
- een handvol kleine stukjes chocolade
- bakvorm
- bakpapier
Werkwijze
- Verwarm de chocolademelk tot ze lauw is.
- Breek het brood in kleine stukken in een kom en voeg de chocolademelk toe.
- Laat dit een half uurtje weken.
- Prak het brood met een vork. Je kan het eventueel mixen zodat je echt een glad deeg krijgt zonder brokken, maar dat hoeft niet echt.
- Doe de bananen in schijfjes, de stukjes chocolade, het puddingpoeder en de geklutste eieren bij de brij.
- Doe dit deeg in een bakvorm die je bekleed hebt met bakpapier.
- Bak 45 minuten in een warme oven (200°C).
- Keer om op een schotel en laat afkoelen.
Reacties
Een reactie posten