maandag 7 maart 2011

mooie dag, lelijke foto

Inderdaad, Mademoiselle is nog altijd slechtgezind op iBood. Mijn 155 euro staat al een paar weken op hun rekening, terwijl ik nog altijd slechte foto's met mijn gsm trek:


't Is ook nooit goed hè, nu is er te veel licht... Maar intussen ziet u wel mooi mijn pas ingerichte nieuwe naaihoek. Vorige week ruilden een zetel in de living (waar nooit iemand in zat en die alleen gebruikt werd om jassen, handtassen en tijdschriften in te gooien) en een tafel in de naai-annex-logeerkamer van plaats. Dat gebeurde met het zicht op de lichtjes tegengevallen thuisverkoop, zodat de juwelenmevrouwtjes plaats hadden om hun waar uit te stallen. Het resultaat beviel ons wel en we besloten het zo te houden. Naaien deed ik namelijk nooit in de naaikamer maar in de living aan tafel. Nu dus in de living aan de naaitafel, mooi zo. Jammer dat de foto zo wazig is, anders zou u kunnen zien dat ik vandaag labeltjes stempelde voor de schuifjes van de fichebakjes. Meneer Fresita tikte ze ooit op de kop, wellicht ooit eigendom van een bedrijf. Tot voor kort bewaarde hij er cassetjes in. Ik heb hem ervan kunnen overtuigen dat ik ze beter zou kunnen gebruiken... wie heeft er anno 2011 nog behoefte aan alfabetisch geordende cassetjes? Zelfs ik vind dat iets te retro. Maar nu dus, netjes geordend: scharen, garen, knopen, lint...

En wat hangt daar over die stoel: jahaa, mijn eigen granny-square dekentje!!! Ik wilde er eigenlijk al lang eentje maken want dat is toch supermooi (de meningen zijn verdeeld, maar ik blijf bij de mijne). Maar ik heb het dus niet zelf gemaakt. Ik kan namelijk niet zo goed haken. En deze lag zomaar in de etalage bij de in een voorgaande post al uitvoerig bejubelde tweedehandswinkel... Er staat wel een mottig katoentje tegen dat eraf moet en de squares moeten eens opnieuw aan elkaar genaaid worden. Zo wordt hij dan toch een beetje zelfgemaakt. Misschien er een ander stofje tegen zetten, of gewoon zo houden, ik zie nog wel.

Zo. Mademoiselle gaat een tangootje oefenen met haar allerliefste. Zei ik al dat we les volgen? In de spiegeltent, jaja. Hij stemde toe omdat ik dat zo graag wou. En hij is er zelfs een beetje goed in. 't Is er echt eentje om te houden, die meneer van mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten