Doorgaan naar hoofdcontent

't zou stilaan tijd worden

We zitten hier te wachten op een onweer, en dan wordt aan de computer zitten wel eens afgeraden. Maar volgens mij komt er van dat onweer niets in huis en bovendien begin ik klachten te krijgen van mijn lezerspubliek. Waarvan een handvol van mijn favorietjes gisteren nog eens naar Brussel afzakte voor een terras en een bord warm eten. Of een hoop bordjes warm en koud eten, zoals we dat al eens eerder bestelden in de Publico. Bloggen dus. Want 't is precies alsof er hier niets meer gebeurt. Integendeel zou ik zeggen, er gebeuren vanalle dinges, schone en minder schone, maar wat mij betreft vooral schone. Zo gingen wij alweer op congƩ met de Miekes en hun aanhang, in een knoert van een huis, waar we vooral deden alsof het geen vreselijk slecht weer was.

Minder leuk: mademoiselle moest een zeer fijne collega uitzwaaien. Goed voor haar natuurlijk, want ze verlaat ons voor een prachtige job, maar ik zal ze toch missen. Het uitzwaaien gebeurde in stijl, met een verrassingspicknick (die door het toen nog behoorlijk rampzalige weer binnen plaatsvond), een filmpje en een etentje. Gelukkig was het tegen het etentje wel schoon weer en kon dat wel buiten.

We hadden deze week ook hoog bezoek, voor een nacht en een dag. Een petekind van meneer kwam voor het eerst op logement, en dat is ons alledrie bijzonder goed bevallen. Lang leve goed opgevoede kinders, die goed slapen, goed eten en niet zagen. Buiten haar voorliefde voor Barbie-films en voor de Wii (zo komt dat ding ook nog eens onder het stof vandaan) - maar dan wel om de haverklap een ander spelletje op die Wii - tof! - is het bijna een perfect kind. We hadden ze bijna gehouden.

En gisteren gingen we samen naar Planckendael. Naar Kaimookske kijken. En naar de pelikanen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variĆ«ren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie