maandag 21 april 2014

counting my blessings - week 16

Een paar dagen blogpauze want we brachten een lang paasweekend door in de ouderlijke woonst, alwaar het internet traag is, de computer vaak bezet en de tijd schaars want er is altijd wel wat anders te beleven. Het was een bijzondere week: vakantie voor moeder en kind - en het kind besloot dat dat dan de ideale week was om eens zéér aanhankelijk te worden. En luid. En een beetje een slechte slaper. En een beetje moeilijk tout court. Maar er waren ook mooie momenten, absoluut. We genoten dan ook:

1. van het niet moeten gaan werken. Ook al was het niet altijd een pretje thuis, het deed toch wel eens deugd om even te ontsnappen aan de job.

2. van een verplicht namiddagje in het park met het kind. Als de poetsvrouw komt is het leuker om niet thuis te zijn. Jackie speelde in het gras van de jardin botanique van Brussel en genoot ervan. En ik van haar.3. van alweer een steengoed boek. De Engelenmaker van Stefan Brijs kan bij op de lijst van meesterwerken die ik de afgelopen maanden las.

4. van de traditionele bijpraatsessie met ex-collega. Steevast, één of twee keer per jaar, bij een bord lekker eten, afwisselend in mijn Brussel en in haar Mechelen.

5. van een pizzaparty onder Fienen. En het hart onder de riem als zij merken dat het moederschap me even wat zwaar valt. Een hart in de vorm van humor, cava, pizza en iemand die de nagels van je rechterhand lakt.

6. van de westerse geneeskunde. Na wekenlang aanmodderen met allerlei middeltjes uit de herboristerie, besluiten we dat we paardenmiddelen nodig hebben. De huisarts helpt ons daarbij. De aften, verstopte neuzen, zere kelen en gele snotpieten zijn zowaar bijna volledig verdwenen. (En neen, dit is geen koninklijk meervoud: meneer had het even erg te pakken als ik)

7. van een knotsgekke voormiddag met nichtje Marthe en neefje Nisse. En dochter Jackie, of course. De grote kindjes sloven zich uit en organiseren een "babyspeelparadijs". Het kleine kindje amuseert zich kostelijk. Andere activiteit tijdens die enkele uren: het ineenboksen van de tweede editie van 'de familiekrant'. Hoogst interessante lectuur!

8. van veel familieliefde en chocolade-eitjes. En een paaslunch van gastronomisch bijzonder hoog niveau, met veel zorg bereid door chef van dienst 'onze pa' en zijn sous-chef 'ons ma'. Driewerf bravo.

9. van een prachtig prachtig prachtig concert. Wat muzieksmaak betreft ben ik denk ik een oude ziel in een minder oud lichaam. Al toen ik nog een jonge tiener was, was ik in de ban van de warme stem en het prachtige Nederlands van Herman Van Veen. Veel gelachen, maar ook zo ontroerend. Ik pink een traan weg omdat Herman mij eraan herinnert dat mijn moeder ooit zal doodgaan. En zou er iemand zijn die ooit een kind baarde én een hart heeft géén kippenvel bij het horen van de woorden "Er waren mooie baby's bij, maar niet zo lief als jij..."? (lap, alweer. Tijdens het typen).

10. van nog meer bijpraten, op een frisse vrijdagnamiddag tussen de babygeitjes en een te luid kakelende haan. En het uitwisselen van draagdoekadvies. En het bewonderen van een mooie babybuik. En van andermans schattige kinders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten