Doorgaan naar hoofdcontent

#boostyourpositivity Day to Day!

een extra stamp onder mijn kont om er weer in te vliegen, deze uitdaging. #boostyourpositivity dus. Ik ben doorgaans niet zo'n fan van multinationals en doe mijn best ze zo veel mogelijk uit mijn leven te bannen, maar het is een leuk project en aangezien zij en zij mee aan de kar trekken, wie ben ik dan om de snob uit te hangen?


Het zit zo: Danone daagt bloggers uit om onder het motto "boost your positivity" te bloggen over thema's die blijkbaar bedacht zijn door Kelly van Tales from the Crib en Lies van Oontje. Aangezien ik wel wat inspiratie kan gebruiken bij het nieuw leven inblazen van mijn blog, doe ik gewoon mee. Het project loopt al een tijdje, dus ik heb al een paar opdrachten gemist. Wie weet haal ik nog wel in, maar vandaag start ik gewoon met het thema van deze week: "Day to day". Vaag. Concretere opdracht: "Deel je shortcuts." Shortcuts? Lifehacks. Lifehacks? Tja, termen die ik eigenlijk pas leerde kennen door het bloggen. Dingen die je leven wat simpeler maken, dat zijn het eigenlijk. Of zoals het in de opdracht te lezen is: kleine dingen die jij jezelf eigen hebt gemaakt om dagelijkse taken en beslommeringen net iets vlotter te laten lopen.

Fijne opdracht. Want dat is wel zo'n beetje mijn ding, Simplify your life en zo, je kent het wel. Ik heb er zelfs ooit al eens een blogpost aan gewijd. Ongeveer dan toch: kijk hier maar eens! Ik sta er nog altijd volledig achter. Best wel de moeite om te herlezen, want sommige tips was ik zelf een beetje uit het oog verloren. Maar voor bijvoorbeeld de poetsvrouw en de afwasmachine kussen wij nog bijna alle dagen onze pollekes.

Wat kan ik daar nog aan toevoegen?

- Iedereen doet klusjes op zijn eigen manier. Dat is oké. Ik ken heel wat huishoudens waar zowat alles gedaan wordt door de vrouw des huizes, omdat de man dat allemaal wat minder netjes doet. In die val probeer ik niet te trappen. Een voorbeeld: meneer legt de handdoeken niet weg zoals ik dat graag zou willen (met de dichte kant naar je toe, is dat nu zo moeilijk???), maar dat is oké. Ik probeer me er niet aan te storen en ik weiger ze ook om te draaien. (Maar dus, Johan, moest het je interesseren: hier staat het uitgelegd.) 

- Geef alles een vaste plaats. Een klassieker, behoorlijk afgezaagd, maar oh zo waar. Ik hoorde ooit een vriendin haar grootmoeder citeren: "Alles heeft zijn plaats en alles op zijn plaats." Taalkundig niet het strafste citaat maar het blijft wel hangen. Ik wil niet weten hoeveel uren ik in mijn leven al heb lopen zoeken naar mijn bril, mijn sleutels, mijn gsm-lader ... het voorkomen is zo eenvoudig.

- Iedereen helpt mee, ook de kleintjes! Op pinterest vond ik onlangs dit grappige lijstje. Blijkbaar naar een idee van Maria Montessori, wiens oordeel ik hoog acht. Ik heb wel mijn twijfels bij die lijst hier en daar, maar ik kan het dan ook nog niet weten: mijn kind is nog geen twee, dus die kan strikt genomen nog niets. Toch maakt zij zich af en toe ook wel "nuttig": als ik de schone was sorteer, vist zij er feilloos de washandjes uit die ze dan op hun plaats gaat leggen. En als we de was ophangen, geeft zij aan zodat ik niet door mijn knieën moet. 
- Een kleine tijdsbespaarder die onze dagen wat extra kleurt: we zijn gestopt met het paartjes maken van de sokken van meneer. Wie ons een beetje kent weet dat hij een voorliefde heeft voor kleurige streepjeskousen, en hij heeft er tientallen verschillende (dankzij enkele kerstcadeautjeskopers die vorig jaar aandachtig mijn verzuchting lazen). Wie hem tegenkomt moet maar eens naar zijn kousen kijken. Veel kans dat het twee verschillende zijn. Lachen! (Ik sorteer die van mij voorlopig wel, omdat zij zich minder lenen tot combineren: dikke en dunne, lange en korte ...)

- Mijn gigantische tijdsbespaarder: gooi die tv buiten (of zet hem bij je schoonouders op de logeerkamer) en stop met facebooken. Haast elke vrouw die ik ken, hoor ik het wel eens zeggen: "Ik heb te weinig tijd" of "Ik heb het zo vreselijk druk". (Hoe komt het eigenlijk dat het precies vooral vrouwen zijn die het altijd zo druk lijken te hebben?) En haast elke vrouw kijkt dagelijks televisie. Misschien niet veel, misschien een uurtje. Zou je geen geld geven voor een uurtje extra per dag? En dan dat facebooken, daar ben ik niet mee gestopt. Maar naar haar lumineuze idee vroeg ik maanden geleden aan het lief om mijn wachtwoord te veranderen. En tot op heden heb ik nog steeds geen idee van wat dat wachtwoord is. Ik kan dus niet zelf inloggen op Facebook, daar heb ik toestemming voor nodig. Die krijg ik uiteraard wel altijd, maar de drempel om ze te vragen maakt wel degelijk een verschil. Dus ik verdoe sindsdien een pak minder tijd op Facebook.

Zo. Blij u weer van dienst te kunnen zijn. Mochten mijn tips resulteren in wekelijks een paar uur extra vrije tijd, laat dan zeker iets weten, dan gaan we samen eens een koffietje drinken. 

Reacties

 1. haha! zo'n mini mensje om de was aan te geven, dat heb ik hieer ook al gebruikt. Dat helpt echt hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij wonnen de voorbije maand tijd door een smartmat abonnement te nemen. Veel minder naar de winkel lopen, niet meer hoeven nadenken wat we vandaag alweer gaan eten, en op elk moment kunnen starten met de voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O en nog iets wat onze anderhalfjarige al kan: de tafel helpen dekken. Onderzetters, lepels en haar eigen bord kan ze van keuken naar tafel en terug brengen. Alle beetjes helpen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aha, we kregen met kerst een smartmat-bon voor een week cadeau, we dachten hem te sparen voor de kraamweken. Fijn te horen dat dat een meevaller is. En inderdaad, tafel dekken wordt hier ook deels uitbesteed aan de jeugd hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, dat van dat wachtwoord is geniaal. Je zou het eigenlijk moet geven aan iemand die je anders mijdt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat zou de drempel inderdaad nog wat verhogen, maar zo hoog wil ik hem nu ook niet maken precies :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht!

wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio) - een stofschaar


waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banierhoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zonder te verschalen en knip patroondeel 1 en 2 uit…

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie. 
Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden300 g oud brood en eventueel koekjes2 kopjes chocolademelk5 geklutste eieren2 bananen1 eetlepel poeder voor vanillepuddingeen handvol kleine stukjes chocoladebakvormbakpapier Werkwijze Verwarm de chocolademelk tot ze lauw is.Breek het brood in kleine stukken in een kom en voeg de chocolademel…

Uit met de mini's: Den Doktoor in Meerhout

"Den Doktoor" in Meerhout is op zijn minst een bijzondere koffiebar te noemen. Een jaar geleden openden twee zussen een koffiesalon in hun ouderlijk huis, de voormalige dokterspraktijk van hun vader. De inrichting, de kaart, de suiker bij de koffie: alles is in het thema van geneeskunde, doorgaans van de oude stempel. En omdat er ook een fijne speelhoek met dokterskoffertjes en kinderboeken over dokters is, past ons ontbijtadresje perfect in de rubriek "uit met de mini's".

Strikt genomen staat er geen ontbijt op de kaart. "Als je op voorhand belt, dan regelen we dat wel", wist één van de zussen ons te vertellen "maar wij zijn niet echt keukenprinsessen." Op de kaart staan wel dikke boterhammen met Averbodekaas, chocolademuffins en zalige wortelcake met walnoten. In combinatie met een ruime keuze aan thee, koffie en sapjes noem ik dat wel degelijk een ontbijt. 

Gezellig toeven daar. En Jackie blijkt fan te zijn van mierzoete Turkse appelthee. …