Doorgaan naar hoofdcontent

Fresita leest een kookboek: "Caravanity - Happy Campers Lifestyle"

Wij gaan kamperen! Een soort van light-versie dan wel, maar toch. En het duurt ook nog wel een hele tijd. We kijken er wel naar uit! Goeie reden om het fijne camping-kookboek van "Caravanity" in huis te halen. En ook: gerechten die je op een camping kan klaarmaken, dat zullen wel eenvoudige gerechten zijn. The way we like it. Dus ook ideaal voor thuis.Bovendien staat er heel wat inspiratie in voor Dagen Zonder Vlees, waaraan wij niet echt meedoen, maar de hoofdmoot van wat hier op tafel komt is vegetarisch, en nieuwe recepten zijn altijd welkom. (maar voor de omnivoren: er staan ook recepten met vlees en vis in!)

De toppers uit Caravanity die hier de voorbije weken op tafel kwamen:

* Pizza's! Het is weer maar eens bevestigd: eigenlijk is het niet zo moeilijk om echt lekkere pizza te maken. Ik vind dat wat wij zelf maakten gerust kan concurreren met wat we hier in de buurt fastfoodgewijs kunnen vinden. We maakten er een met avocado, spinazie en mozzarella en ook een margherita extra.


* couscoussalade! Daar heb je in principe geen kookboek voor nodig, maar toch. Het idee om er een bak studentenhaver doorheen te gooien vind ik geweldig.


* ratatouille! Al drie keer gemaakt intussen. Hier gebombardeerd tot klassieker die om de paar weken op tafel mag komen. Bij deze: het recept.Genoeg voor een gezin met twee grote en twee kleine eters.

ingrediënten
2 teentjes knoflook, 2 uien, 2 paprika's, 1 courgette, 1 aubergine, olijfolie, 2 blikjes tomatenblokjes, provençaalse kruiden, een potje zwarte ontpitte olijven

werkwijze
1. knoflook persen, groenten in stukjes snijden.
2. ui en knoflook fruiten in grote pan met olie. 
3. paprika toevoegen en laten sudderen op middelhoog vuur.
4. aubergine, courgette, tomatenblokjes en Provençaalse kruiden toevoegen.
5. laten doorgaren tot het ingedikt is.
6. olijven toevoegen en eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Wordt een dag later vanzelf nog lekkerder. En een scheut rode wijn erdoor is ook een aanrader. 


En nu u: voor de ervaren kampeerders: wat is jullie ultieme campingrecept? Hoe eenvoudiger, hoe liever (maar als het kan toch een beetje gezond en niet al te voorgefabriceerd)...?


Het Caravanity Camping Kookboek van Femke Creemers (ISBN: 9789021558530) is uitgegeven bij Uitgeverij Kosmos. 

Reacties

 1. Ziet er idd heerlijk uit! Hier is ratatouille inmiddels ook een succes ... ons kinders hadden er iets meer pogingen voor nodig, maar nu zijn ze volledig 'om'.
  Wil je de kralen nog Stien? Zal ik ze met Hilde meegeven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooh, die kralen! Was ik helemaal vergeten. Geef maar mee, dankjewel!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …