dinsdag 4 april 2017

Fresita leest een kookboek: "Caravanity - Happy Campers Lifestyle"

Wij gaan kamperen! Een soort van light-versie dan wel, maar toch. En het duurt ook nog wel een hele tijd. We kijken er wel naar uit! Goeie reden om het fijne camping-kookboek van "Caravanity" in huis te halen. En ook: gerechten die je op een camping kan klaarmaken, dat zullen wel eenvoudige gerechten zijn. The way we like it. Dus ook ideaal voor thuis.Bovendien staat er heel wat inspiratie in voor Dagen Zonder Vlees, waaraan wij niet echt meedoen, maar de hoofdmoot van wat hier op tafel komt is vegetarisch, en nieuwe recepten zijn altijd welkom. (maar voor de omnivoren: er staan ook recepten met vlees en vis in!)

De toppers uit Caravanity die hier de voorbije weken op tafel kwamen:

* Pizza's! Het is weer maar eens bevestigd: eigenlijk is het niet zo moeilijk om echt lekkere pizza te maken. Ik vind dat wat wij zelf maakten gerust kan concurreren met wat we hier in de buurt fastfoodgewijs kunnen vinden. We maakten er een met avocado, spinazie en mozzarella en ook een margherita extra.


* couscoussalade! Daar heb je in principe geen kookboek voor nodig, maar toch. Het idee om er een bak studentenhaver doorheen te gooien vind ik geweldig.


* ratatouille! Al drie keer gemaakt intussen. Hier gebombardeerd tot klassieker die om de paar weken op tafel mag komen. Bij deze: het recept.Genoeg voor een gezin met twee grote en twee kleine eters.

ingrediënten
2 teentjes knoflook, 2 uien, 2 paprika's, 1 courgette, 1 aubergine, olijfolie, 2 blikjes tomatenblokjes, provençaalse kruiden, een potje zwarte ontpitte olijven

werkwijze
1. knoflook persen, groenten in stukjes snijden.
2. ui en knoflook fruiten in grote pan met olie. 
3. paprika toevoegen en laten sudderen op middelhoog vuur.
4. aubergine, courgette, tomatenblokjes en Provençaalse kruiden toevoegen.
5. laten doorgaren tot het ingedikt is.
6. olijven toevoegen en eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Wordt een dag later vanzelf nog lekkerder. En een scheut rode wijn erdoor is ook een aanrader. 


En nu u: voor de ervaren kampeerders: wat is jullie ultieme campingrecept? Hoe eenvoudiger, hoe liever (maar als het kan toch een beetje gezond en niet al te voorgefabriceerd)...?


Het Caravanity Camping Kookboek van Femke Creemers (ISBN: 9789021558530) is uitgegeven bij Uitgeverij Kosmos. 

2 opmerkingen:

 1. Ziet er idd heerlijk uit! Hier is ratatouille inmiddels ook een succes ... ons kinders hadden er iets meer pogingen voor nodig, maar nu zijn ze volledig 'om'.
  Wil je de kralen nog Stien? Zal ik ze met Hilde meegeven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooh, die kralen! Was ik helemaal vergeten. Geef maar mee, dankjewel!

   Verwijderen