Doorgaan naar hoofdcontent

Fresita leest een kookboek: "Caravanity - Happy Campers Lifestyle"

Wij gaan kamperen! Een soort van light-versie dan wel, maar toch. En het duurt ook nog wel een hele tijd. We kijken er wel naar uit! Goeie reden om het fijne camping-kookboek van "Caravanity" in huis te halen. En ook: gerechten die je op een camping kan klaarmaken, dat zullen wel eenvoudige gerechten zijn. The way we like it. Dus ook ideaal voor thuis.



Bovendien staat er heel wat inspiratie in voor Dagen Zonder Vlees, waaraan wij niet echt meedoen, maar de hoofdmoot van wat hier op tafel komt is vegetarisch, en nieuwe recepten zijn altijd welkom. (maar voor de omnivoren: er staan ook recepten met vlees en vis in!)

De toppers uit Caravanity die hier de voorbije weken op tafel kwamen:

* Pizza's! Het is weer maar eens bevestigd: eigenlijk is het niet zo moeilijk om echt lekkere pizza te maken. Ik vind dat wat wij zelf maakten gerust kan concurreren met wat we hier in de buurt fastfoodgewijs kunnen vinden. We maakten er een met avocado, spinazie en mozzarella en ook een margherita extra.


* couscoussalade! Daar heb je in principe geen kookboek voor nodig, maar toch. Het idee om er een bak studentenhaver doorheen te gooien vind ik geweldig.


* ratatouille! Al drie keer gemaakt intussen. Hier gebombardeerd tot klassieker die om de paar weken op tafel mag komen. Bij deze: het recept.



Genoeg voor een gezin met twee grote en twee kleine eters.

ingrediƫnten
2 teentjes knoflook, 2 uien, 2 paprika's, 1 courgette, 1 aubergine, olijfolie, 2 blikjes tomatenblokjes, provenƧaalse kruiden, een potje zwarte ontpitte olijven

werkwijze
1. knoflook persen, groenten in stukjes snijden.
2. ui en knoflook fruiten in grote pan met olie. 
3. paprika toevoegen en laten sudderen op middelhoog vuur.
4. aubergine, courgette, tomatenblokjes en ProvenƧaalse kruiden toevoegen.
5. laten doorgaren tot het ingedikt is.
6. olijven toevoegen en eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Wordt een dag later vanzelf nog lekkerder. En een scheut rode wijn erdoor is ook een aanrader. 


En nu u: voor de ervaren kampeerders: wat is jullie ultieme campingrecept? Hoe eenvoudiger, hoe liever (maar als het kan toch een beetje gezond en niet al te voorgefabriceerd)...?


Het Caravanity Camping Kookboek van Femke Creemers (ISBN: 9789021558530) is uitgegeven bij Uitgeverij Kosmos. 

Reacties

  1. Ziet er idd heerlijk uit! Hier is ratatouille inmiddels ook een succes ... ons kinders hadden er iets meer pogingen voor nodig, maar nu zijn ze volledig 'om'.
    Wil je de kralen nog Stien? Zal ik ze met Hilde meegeven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oooh, die kralen! Was ik helemaal vergeten. Geef maar mee, dankjewel!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variĆ«ren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie