zaterdag 30 december 2017

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale NaessensZonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, maar in mijn herinnering zijn de groenten altijd nogal plat en smakeloos. Hier dus niet. De afzonderlijke smaken duidelijk te onderscheiden en best wel lekker. En, ook niet onbelangrijk: je hebt er zeker mee gegeten. Genoeg dus.

Meneer Fresita at de "Ragout met slierten van courgette" en was wat minder enthousiast. "Weinig smaak" luidde zijn strenge oordeel. Ik veronderstel dat een flesje Tabasco veel kan verhelpen, want in principe is ragout toch ongeveer hetzelfde als "spaghetti bolognaise", niet? Meneer houdt nogal van pittig en flink gekruid.

Conclusie: zelf koken is doorgaans lekkerder. Maar als je dan toch voor kant-en-klaar kiest, lijken deze schotels mij een prima keuze. En iedereen heeft wel eens een dag waarop het snel moet gaan. Of waarop je geen zin hebt om zelf te koken maar niet naar junkfood wil grijpen.

Naast de gerechten die wij uittestten, is er ook nog een schoteltje met prei, witte kool, spinazie met feta-kurkumasaus en cashewnoten. Klinkt verrukkelijk. Ook nieuwsgierig naar.
Deze vier gerechten zijn verkrijgbaar bij Delhaize, elk voor minder dan 6 euro.


2 opmerkingen:

  1. Ik vind ze allemaal stuk voor stuk lekker ! En zoals je zegt : ik kook ook liever zelf, maar er is een moment waarop het echt niet lukt en dan is zo'n maaltijd echt wel megahandig !

    BeantwoordenVerwijderen