Doorgaan naar hoofdcontent

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale NaessensZonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, maar in mijn herinnering zijn de groenten altijd nogal plat en smakeloos. Hier dus niet. De afzonderlijke smaken duidelijk te onderscheiden en best wel lekker. En, ook niet onbelangrijk: je hebt er zeker mee gegeten. Genoeg dus.

Meneer Fresita at de "Ragout met slierten van courgette" en was wat minder enthousiast. "Weinig smaak" luidde zijn strenge oordeel. Ik veronderstel dat een flesje Tabasco veel kan verhelpen, want in principe is ragout toch ongeveer hetzelfde als "spaghetti bolognaise", niet? Meneer houdt nogal van pittig en flink gekruid.

Conclusie: zelf koken is doorgaans lekkerder. Maar als je dan toch voor kant-en-klaar kiest, lijken deze schotels mij een prima keuze. En iedereen heeft wel eens een dag waarop het snel moet gaan. Of waarop je geen zin hebt om zelf te koken maar niet naar junkfood wil grijpen.

Naast de gerechten die wij uittestten, is er ook nog een schoteltje met prei, witte kool, spinazie met feta-kurkumasaus en cashewnoten. Klinkt verrukkelijk. Ook nieuwsgierig naar.
Deze vier gerechten zijn verkrijgbaar bij Delhaize, elk voor minder dan 6 euro.


Reacties

  1. Ik vind ze allemaal stuk voor stuk lekker ! En zoals je zegt : ik kook ook liever zelf, maar er is een moment waarop het echt niet lukt en dan is zo'n maaltijd echt wel megahandig !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…