donderdag 7 juni 2018

de mini's lezen een boek: Mijn zusje heeft het kleinste huis


"Mijn zusje heeft het kleinste huis" van Marjet Huiberts en Merel Eyckerman is een schattig voorleesboek voor peuters en kleuters. 


Het is een opsomming van de verschillende manieren waarop mensen kunnen wonen (een villa, een caravan, een woonboot, een flatje...) en van verschillende gezinsvormen (heterokoppels, alleenstaanden, kinderloze koppels, grote gezinnen, een suggestie van een lesbisch koppel...).Het is prachtig geïllustreerd met de lieve tekeningen van Merel Eyckerman (waarvan ook "Jij tussen vele anderen").


En bovendien is het een verhaal over zwangerschap. Want het zusje uit de titel, dat woont in mama's buik. Een mooi boek voor alle peuters en kleuters, maar misschien vooral een tof cadeautje voor wie er een broertje of zusje bij krijgt. 


"Mijn zusje heeft het kleinste huis" van Marjet Huiberts en Merel Eyckerman is uitgegeven bij Gottmer. Ik heb dit boek gekregen van de mensen van de uitgeverij, omdat zij weten dat ik graag over kinderboeken schrijf. Dat zou je "reclame" kunnen noemen. 


1 opmerking: