ik kan er ook niet aan doen, zo heet het nu eenmaal. Pasta alla puttanesca, stilaan een klassieker in het fresita-huis. Want gemaakt met vooral ingrediƫnten die je in huis zou kunnen hebben. (blikjes dus: gepelde tomaten, ansjovis, olijven...) Het recept komt uit het "Kookboek voor meisjes van 8 tot 88". Vorig jaar gekocht bij Tantan, en al heel veel plezier aan gehad. Ik ben een absolute liefhebber van kookboeken, vooral van die met mooie foto's en leuke anekdotes zoals bij Jamie en Nigella... en deze dus.
voor liefhebbers van pittige pasta, die op minder dan een half uur op tafel staat: het recept!
Pasta alla puttanesca
Hak afzonderlijk 6 ansjovisfilets, 100 g zwarte olijven zonder pit en 2 teentjes knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit een rode peper en snijd in fijne reepjes. Verhit olijfolie in de pan en fruit hierin knolfook, rode peper en ansjovis gedurende twee minuten. Voeg een groot blik gepelde tomaten toe en prak ze fijn met een houten vork of lepel. Roer er de olijven door en 2 eetlepels kappertjes. Laat zachtjes inkoken tot een dikke saus, breng op smaak met zout en peper.
Kook spaghetti, schep de saus erover en schaaf er pecorino over.
voor liefhebbers van pittige pasta, die op minder dan een half uur op tafel staat: het recept!
Pasta alla puttanesca
Hak afzonderlijk 6 ansjovisfilets, 100 g zwarte olijven zonder pit en 2 teentjes knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit een rode peper en snijd in fijne reepjes. Verhit olijfolie in de pan en fruit hierin knolfook, rode peper en ansjovis gedurende twee minuten. Voeg een groot blik gepelde tomaten toe en prak ze fijn met een houten vork of lepel. Roer er de olijven door en 2 eetlepels kappertjes. Laat zachtjes inkoken tot een dikke saus, breng op smaak met zout en peper.
Kook spaghetti, schep de saus erover en schaaf er pecorino over.
Reacties
Een reactie posten