dinsdag 7 december 2010

Alors on travaque

Ik heb dan wel vakantie, maar 't is om te werken. En ik werk niet hard genoeg naar mijn goesting. Als ik op mijn werk achter de computer zit, dan droom ik altijd van die uren die ik liever achter mijn naaimachine zou doorbrengen, maar als 't dan zo ver is, blijkt toch dat ik nog liever in de zetel lig te lanterfanten. Hoewel, liever, dat is het woord niet, want eigenlijk vind ik dat niet eens zo plezant. Want ik lig dan in die zetel een beetje kwaad te zijn op mezelf, juist omdat ik in de zetel lig. Ik heb dan ook nog eens een neiging tot lichte verslaving aan de betere buitenlandse televisieseries, type Mad Men, Six Feet Under, House M.D.... zender Acht en de digicorder steunen me daar volledig in. De oplossing ligt voor de hand, ik weet het. Maar 't is niet dat ik niets doe hoor, gisteren vermaakte ik bijvoorbeeld nog een paar oude t-shirts tot slabs:


Tof hè. En ja, iemand hier in huis droeg ooit beige t-shirts. Ik was het alvast niet. En om van effen beige een schone slab te maken, heb je al meer nodig dan een schoon biais-bandje. Een strijkapplicatie bijvoorbeeld, ik denk dat ik ze ooit bij Noeks kocht. Ik denk wel dat de halsopeningen nogal groot zijn uitgevallen. Ik heb eens gepast en ze passen voor mij. Baby's plegen een dunner nekske te hebben dan ik. Maar soît, dat weten we dan voor in 't vervolg. Dat heb je dan als je babyspullen uit de losse pols tekent, zonder a) een slab of b) een baby in huis. Maar ze zijn wel bruikbaar hoor. Een beetje naar achteren trekken hè (niet te hard!). Toch al weer wat meer spullen voor zondag op La Dorlotterie. Maar eigenlijk zou ik rokken moeten maken. Ik heb dat namelijk op de flyer laten zetten: dameskledij. Slabs en andere prullaria heb ik inmiddels genoeg, "accessoires" is ruim interpreteerbaar en daardoor ook te verkrijgen bij Billy Rose en JuF HaaK, voor de kinderkledij is er uiteraard It Fits for Kids en ook Mambotango, tassen heb ik nog wel wat in voorraad - maar toen ik zondag iemand hoorde zeggen, afgaande op onze mooie flyer: "Oh, er is ook dameskledij, dan kom ik zeker", kakte ik toch wel even bijna in mijn broek. Nochtans gaan die rokken wel goed vooruit, op een dik uur kan ik er eentje klaar hebben. Dus in principe kan ik er toch nog wel een paar maken. Allee hup! Vanavond nog een post, met een foto van een rij fantastische rokken!

Maar eerst mijn ontbijt van een boke en een chocolade manneke nog naar binnen werken. Want ja, ook mademoiselle is braaf geweest dit jaar.

1 opmerking: