woensdag 25 mei 2011

fresita frambosia

even stoefen met mijn vrije voormiddag in de zon...

met een ontbijt van (zelfgemaakt, wat dacht je) frambozenmuffins en smoothie van banaan en aardbei.Voor u helemaal jaloers wordt... wij hebben genen hof en het balkon is eigenlijk te klein om op te zitten. Er wordt nagedacht over een constructie met twee krukjes en een tafeltje zonder poten om aan de ballustrade te hangen, maar tussen nadenken en handelen verloopt er hier meestal veel tijd.

Zo. vrije voormiddag zit er al bijna op, strakjes werken maar eerst nog even een verjaardagscadeautje voor schoonzus gaan kopen - een rond getal verdient een rond cadeau! Halelujah!

wie ook frambozenmuffins wil maken, ik haalde het recept ooit van het internet, zonder bronvermelding...


Ingrediënten
6 eetlepels (zachte) boter
100 gram suiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
Een theelepeltje bakpoeder
1 ei (even loskloppen in een beker)
2 eetlepels melk
75 gram bevroren frambozen (gewoon in de vriesafdeling van de supermarkt te vinden, bij het ijs enzo)
Doe de suiker en de boter bij elkaar in een kom en klop luchtig. Doe daarna langzaam het ei en de melk erbij en klop goed door tot een mooie massa. Daarna het bakmeel en het bakpoeder erbij en goed doorroeren totdat het één geheel is. Doe nu de frambozen (gewoon bevroren!) erbij en even doorscheppen.
Pak nu een grote muffin-bakvorm of papieren muffinvormpjes en vul ze met het beslag. Ik doe dit zelf altijd met een ijslepel (dit is echt precies de goede hoeveelheid), maar gewoon met een lepel kan ook.
Een twintigtal minuutjes bakken in een voorverwarmde oven (200°C). 
En de smoothie? Eén banaan, een flinke handvol aardbeien, een portie witte yoghurt en eventueel een geut fruitsap naar keuze om het vloeibaarder te maken. Fristi-live noemen wij dat hier. Bijna dagelijkse kost in de zomer. Buiten het aardbeienseizoen doen wij het met twee kiwi's in plaats van aardbeien. Want het is altijd kiwiseizoen.
smullen maar :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten