donderdag 16 juni 2011

vakantie van mijn voeten

Mocht u mij gemist hebben: ik was op congé. Een toerke rijden door Frankrijk want het lief rijdt graag met zijn auto en ik zit daar dan graag bij. Eerste halte vanuit Brussel: Gent. Uh? Inderdaad, dat is helemaal mis, maar ik had nog een bon liggen van de Zoot die ging vervallen tijdens de vakantie. Dat zou toch wel iets te veel zonde zijn, en we hadden tijd genoeg. Op naar Gent dus. De buit:


Een extraatje voor op reis dus. (dankuwel lieve collega's). Ik krijg er wel blaren van (op mijn kleine teentjes), maar dat telt niet: ik krijg namelijk in alle schoenen waarin ik geen sokken draag blaren. Echt allemaal. Ik daag u uit om mij tips te geven. Havaianas, Mephisto's, Birkenstocks (in die laatste twee krijg ik bovendien afschuwelijke stinkvoeten)... ik heb ze nog niet gevonden, de zomerschoenen die mijn voeten sparen. Ik ben niet echt gemaakt om schoenen te dragen, 't is maar dat ik ze zo mooi vind.

Vanuit Gent reden we naar het dorpje Bert in de Auvergne, om een paar dagen te logeren in het vakantiehuis van mijn vroegere buren. Een aanrader, hoewel er in Bert geen fluit te zien is. Maar wij hoefden dan ook geen fluiten te zien. Het is een gezellig en heel rustig dorpje en de zon schijnt er elke dag. Dat hebben ze ons toch wijsgemaakt en wij konden op die drie dagen dat we er waren het tegendeel niet bewijzen. Bovendien is Vichy niet zo ver en dat is een verrassend mooie stad.

De rest van de vakantie speelde zich zuidelijker af. Aix-En-Provence was zo'n beetje de rode draad: daar zijn we een paar keer opnieuw naartoe gegaan. Bijvoorbeeld om verrukkelijk te eten bij Mitch. Daar aten wij een paar jaar geleden al eens geweldig lekker, en dankzij mijn gewoonte om vanalles op te schrijven, en de toevalligheid dat het boekje waarin ik toen lovend over Mitch schreef mee op reis was, zaten we daar nu opnieuw. En terecht want het eten was echt hemels. Ander lekkers in Aix, om de hoek bij Mitch: Burger Bar, voor de liefhebber van het betere hamburgerwerk. En wie wil shoppen moet beslist eens langs bij Rosalie De Montmartre. Tout court een toffe winkelstad trouwens, Aix-en-Provence. Tout court een toffe stad eigenlijk.

We verbleven op een paar verschillende adressen, waarvan er twee absolute aanraders zijn. We vonden ze allebei in de Trotter "1000 chambres d'hôtes en hotelletjes onder de € 75" (op zich ook al een aanrader, met tips voor Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal.) Eerste voltreffer: het wijndomein Nestuby in Cotignac. Adembenemend mooi gelegen. Om daar ten volle van te genieten, moet je vragen dan om de sauna en de whirlpool te mogen gebruiken. Dan kan je tussen het stomen, zweten en bubbelen door met een kopje thee in je bloot gat van achter het raam op de zolderverdieping kilometers ver over de wijngaard kijken. Het heeft wel iets. En wat je vooral moet doen in Cotignac, is aan de overkant van het wijndomein gaan eten bij Le Clos des Vignes. Wij gingen zelfs twee keer: een keer 's avonds en de dag erna gingen we terug voor de lunch. Omdat we namelijk nog nooit zo lekker hadden gegeten als daar. Of toch ongeveer.

De andere voltreffer: vakantiehuis Mon Moulin en Provence in Grans. Met een zalig zwembad en al.


En dat kwam goed uit want het was echt wel stralend weer.

Tot zover trouwens de foto's van mijn voeten.

We gingen ook één dagje naar Barcelona. Omdat het mijn verjaardag was en wie verjaart mag iets zot kiezen om te doen. We aten superheerlijk Mexicaans bij Cantina Machito en kochten nieuwe Campers voor meneer en cadeautjes voor mademoiselle en voor anderen bij I love Kutchi, bij Olokuti en bij Freya - allemaal tips uit de 100 % Barcelona reisgids, waarvan ik grote fan ben, net als van de andere 100 % stedengidsen - die van Brussel bijvoorbeeld. De link onder Freya bevat trouwens nog veel meer shoptips voor Barcelona, ik krijg zo weer zin om terug te gaan als ik het allemaal zie.

Voor de rest niet veel gedaan. Zoals dat hoort op vakantie. Wel gelezen:


zoals u kan zien kies ik mijn boeken niet zozeer op basis van genre maar op kleur.

Zoals gezegd was er dan ook nog mijn verjaardag. En wie verjaart mag niet alleen naar Barcelona, maar krijgt ook kadookes!

van het lief:

een knutselboek waarover u ongetwijfeld hier nog vaak zult horen.

en van mezelve: een taartjesring van de geweldige Géraldine Klein:


een verjaardagstaartje eigenlijk dus.

2 opmerkingen:

  1. Hi Dear,

    i Like Your Blog Very Much..I see Daily Your Blog ,is A Very Useful For me.

    Ontdek onze nieuw gebouwde vakantiewoning & Vakantiewoning Portugal . Portugalvilla aanbod Prachtige oude kastelen en kerken, adembenemende bergzichten.

    Visit Now - http://www.portugalvilla.eu/

    BeantwoordenVerwijderen