zaterdag 16 juli 2011

pochekes

in de rapte een blogpostje want meneer zou graag vertrekken (we gaan naar Gent, voor Jazz Gent, met onderandere Gotan Project! Hoera!)

Maar ik besefte zopas, bij het scrollen door mijn laatste blogberichtjes, dat het wel heel lang geleden was dat ik nog eens iets liet zien wat ik genaaid had. Terwijl dat toch net het oorspronkelijke idee achter deze blog was. Bij deze:drie pochekes, met een rits. Met de virtuele hulp van Miss Stik (die ik binnenkort ook in 't echt ga ontmoeten, maar daarover later meer). Ik maakte er zo al eens een paar, en eentje daarvan kocht mijn schoonmoeder. Ze bewaart er haar gsm in. En nu wil ze er eentje voor haar sleutels. Vandaar. Eentje (het blauwe met baboesjka) was al af toen ik een geweldige ingeving kreeg: als het toch dient voor sleutels, kan ik er misschien wel een handige stevige lus aan de binnenkant aanmaken, zodat je je sleutelbos eraan kan vastmaken. Schoonmama mag er nu dus nog eentje kiezen.

En trouwens: update van mijn fiets-horror-verhaal (ik kreeg net van de heer des huizes te horen dat mijn vorige blogpost nogal negatief klonk - hij had duidelijk nog niet begrepen wat voor een calvarietocht het geweest was) - gisteren reed ik in de namiddag naar Vilvoorde. De zon scheen maar het was niet te warm, dat is ideaal fietsweer. Bovendien is het om twee uur beduidend rustiger in de industriezones dan om halfnegen. Gezellig, op 't gemakske, in de zon, een veel minder tientonners op de baan. Ik moet mijn weg nog een beetje zoeken met de fiets, maar 't was al een pak plezanter dan de dagen ervoor. Dus dat superstrak lijf waar het in één van de reacties over ging, dat komt wel in orde :-)

(alleen jammer dat in de namiddag beginnen ook betekent dat ik pas in het midden van de nacht klaar ben. En om in 't midden van de nacht langs het kanaal te gaan fietsen, daar ben ik toch net niet stoer genoeg voor. Dan is 't kiezen tussen de pest en de cholera en keer ik toch maar met de auto terug naar 't stad.)

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke tasjes! En bovendien héél handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. alledrie verkocht intussen, zo snel kan het gaan. Iemand nam een optie op het gele via facebook - en schoonmama wou de andere allebei.

    BeantwoordenVerwijderen