dinsdag 16 augustus 2011

en wat zei de juffrouw?

Dat vroeg mijn mama vroeger altijd toen ik thuiskwam van de muziekschool. Vooral om te horen of ik niet te weinig geoefend had vermoed ik - want dat was wel altijd het geval eigenlijk. Maar ik werd daar nogal kwaad van en zei dat de juffrouw vanalles gezegd had op een uur les. Een groot muzikaal talent schuilt er niet in mij.

Maar gisteren zou ik het best fijn gevonden hebben mocht iemand mij die vraag gesteld hebben na mijn workshop "verhoudingsleer" bij Kaat Tilley. Begrijp me niet verkeerd: een groot tekentalent schuilt er al evenmin in mij. Maar ik leerde wel op een paar minuten tijd geloofwaardige mannekes tekenen. Vrouwkes eigenlijk. Simpel eigenlijk, maar ik had er geen idee van: een menselijk lichaam kan je onderverdelen in een achttal gelijke delen - hoofd, kin tot tepel, tepel tot navel, navel tot kruis, twee deeltjes bovenbenen en twee deeltjes onderbenen. Houd je daaraan en je mens ziet er realistisch uit.

Kaat Tilley houdt van lange dunne madammekes en maakt er zelfs negen delen van - lange dunne insectachtige vrouwtjes met grote voeten. Zo dus:

schetsen Kaat Tilley
Ik was nieuwsgierig of die verhouding echt altijd klopt en besloot om ietwat voluptueuzere nimfen te tekenen: En wat zei de juffrouw? Weet je wat zei? Ze zei: "Dat vind ik fantastisch! Mag ik even uw tekeningen om ze aan de anderen te laten zien?". Whoehoe - lang geleden dat ik nog zo geglunderd had. 

't Was dus een leuke dag. Eerst een hele dag workshoppen ten huize (of beter 'ten tuine') Tilley met enkele zeer aangename ontmoetingen - en een geweldige afsluiter thuis. Codewoorden: enkele fienen, een lief achter het fornuis, vakantieverhalen en een lieke over een vogelke da nemieje kon kakken. 

2 opmerkingen:

  1. Ik ben precies eerder van van de voluptueuze vrouwkes, hoewel mijn voeten wel beter aansluiten bij de modellen van Kaat.... :-/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Langs alle kanten gezegend dus :-)

    Let wel: "voluptueus" is in dit geval eerder "gewoon", in tegenstelling tot de vrouwtjes van Kaat die mij een beetje aan de beelden uit de hoorn van Afrika doen denken.

    BeantwoordenVerwijderen