maandag 27 februari 2012

ijsjes van duizend-en-één-nacht

Meneer Fresita wou gisteren uit eten in Kasbah. Als tijdelijke (en ook wel een beetje halfslachtige) vegetariër sloot ik me dit keer maar bij zijn vaste keuze aan en liet lamstajines en mergueze-worstjes aan mijn neus voorbijgaan voor een - het mag gezegd - heerlijke "grand mezze". Duizend-en-één schoteltjes met allerlei plantaardig heerlijks en lekker Marokkaans brood om dat allemaal gestaag naar binnen te werken. Eigenlijk is die mezze gewoon lekkerder dan de tajines en de couscous, naar mijn nederige mening. Openen deden we met een glas champagne want we waren in een feestelijke stemming - afsluiten met een favorietje: het duizend-en-één-nacht-ijs. Huisbereid ijs met smaken van amandel, oranjebloesem, vijgen en nog tal van andere oosterse heerlijkheden die ik steeds weer vergeet.

Neemt u bij dat ijsje zeker ook een onontbeerlijk glaasje muntthee. Lekker zoet, en zoals het hoort, door de obers vanaf een meter hoogte ingeschonken.


Naast het best wel lekkere eten, is Kasbah toch vooral een heel erg mooi restaurant. Ik zou gewoon voor het interieur alleen al gaan. Jammer genoeg zit het er altijd zo stampvol, dat 's avonds alleen voor een kopje thee langsgaan er niet in zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten