Doorgaan naar hoofdcontent

Spago - een restaurantrecensie

Gisteren aten we voor het eerst bij Spago, een vrij nieuw Italiaans restaurant in de Karperbrugstraat. Heel mooi ingericht, vriendelijke bediening en best wel lekker eten. "Best wel" dus. Bij het aperitief kregen we heerlijk brood en olijven - die waren verrukkelijk. Ook de vissoep als voorgerecht was niet te versmaden. Maar véél! Veel te veel voor een voorgerecht - we hadden eigenlijk spijt dat we nog een hoofdschotel hadden besteld. Meneer at tonijn en ik osso buco. Kleine teleurstelling bij beiden: meneer heeft tonijn het liefst bleu en deze was echt doorbakken. Maar we doen niet moeilijk: wie weet is dit de gewoonte in de Italiaanse keuken en het was bovendien best lekker. Het is alleen zo zonde, bleu kan dat zo heerlijk zijn.

Bij mij was de (kleine) teleurstelling te wijten aan domheid: ik was een beetje vergeten dat ik osso buco eigenlijk niet zo lekker vind. En voor osso buco viel het dan nog wel mee.

We aten ons bord bijlange niet leeg - het grote bord vissoep zat nog te zeer in de weg. Wie denkt dat we dan vast geen dessert genomen hebben, kent mij duidelijk nog niet. Alles zag er zo heerlijk uit: op de kaart, op het gigantische krijtbord aan de muur... vast omdat het er allemaal in het Italiaans op staat, dat klinkt toch altijd zo zalig. Mascarpone met aardbeien voor mademoiselle, Semifreddo met Limoncello voor meneer. Allebei lekker, maar niet om over naar huis te schrijven.

Nog een pluspuntje: een digestiefje van het huis. Daar kunnen ze mij toch altijd wel mee bekoren.

Ik denk wel dat we nog eens terug gaan, maar dan voor een bord vissoep en een slaatje ofzo. En gaat u het gerust zelf eens proberen.

(Ik zei het hè. Een restaurantrecensie. Niet meer en niet minder.)

Reacties

  1. Ah , het digestiefje: dat laat ik nu altijd voorbij gaan zie, dat zegt mij niks. (en ik zou ook nog een dessert genomen hebben!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is vooral omdat het van het huis is, dat het mij bekoort. Als iest van de verniet is, kan ik het moeilijk laten staan. Slecht opgevoed zeker :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie