zondag 7 april 2013

counting my blessings - 2013, week 14

Een ijskoude lenteweek, maar toch echt wel een lenteweek. Er was vanalles tof.

Om maar iets te zeggen:

- een bezoekje aan de naaikamer van Annamarieke, samen met schoonzus en nichtje
- een eerste aanzet naar het maken van de doopsuikertjes
- een paar uurtjes op het windluwe, zonnige terras van de schoonouders
- het ophalen van het bedje voor onze dochter, het bedje waar Felix zijn eerste jaren (de nachten althans) doorbracht (danku Joke!)
- het ophalen van een zakje afgedankte zwangerschapskleren, van een vastberaden moeder van twee (vastberaden om het bij twee te houden bedoel ik dan) (danku Sonja!)
- middagwandelingetjes op werkdagen
- een goed boek
- een gezellige bijpraatlunch met twee van mijn favoriete (ex-)collega's
- twee afgewerkte, voldoeninggevende bestellingen
- naai-avondje bij Fou de Coudre met als resultaat, naast wat verstellingswerk, twee nieuwe aanwinsten voor de babykast: twee gerestaureerde Koeka-slabbetjes (ze waren tot op de draad versleten en bovendien beige en kaki, het was een uitdaging maar ik ben tevreden over het resultaat)

maar het blijft natuurlijk kaki en beige ...


- lekker eten, binnenshuis én buitenshuis
- de verbazingwekkend relaxte sfeer op het werk, terwijl redenen voor stress niet ver te zoeken waren (àlle servers plat, ik weet niet precies wat dat wil zeggen maar het kwam er wel op neer dat ongeveer niemand zijn werk kon doen. En in onze sector is 't altijd dringend.)
- de belofte van een doos héle mooie babymeisjeskleren (danku Tine!)
- het temmen van de babydrager met de hulp van draagdoekengoeroe Myriam in de vroedvrouwenpraktijk
- de drukproeven van de geboortekaartjes. Gek om die naam nu ook "in het echt" te zien (en zó leuk dat de kaartjesmakers enthousiast zijn over de naam!)
- massages door de zorgzame wederhelft (en inwendige massages door het kind)
- een babybedje op onze kamer. Tof - maar toch wel even slikken. 't Is ook wel wat, zo'n derde persoon in je slaapkamer - en bij uitbreiding in je leven
- op de valreep van de week nog een vlaggenlijntje getoverd, netjes op tijd voor babybezoekje dat ik dinsdag met de collega's ga ondernemen


(een tijdje geleden kreeg zusje Mirte er ook al eentje, met dezelfde schildpadjesfamilie die ook op hun geboortekaartjes stonden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten