maandag 15 april 2013

counting my blessings - 2013, week 15

Stilaan de laatste loodjes. Ik voel me bij momenten alsof ik zo'n krachtbal met me meesleep, maar doorgaans gaat het me nog steeds goed af, dat zwanger zijn. Dat ik nog steeds aan het werk ben is op zich geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat ik mijn tijd ook wel zou omkrijgen als ik thuis zou blijven. Fysiek voel ik me duidelijk wel beter als ik het een dagje rustig aan doe, thuis en eventueel wat rondslenterend in de stad. Niet dat mijn job zo veeleisend is, maar de baby wordt er blijkbaar toch wat onrustig van en sleurt mij mee in de vermoeidheid - zodat een werkdag toch steevast wordt gevolgd door een een crash in de zetel, afgepeigerd. Gelukkig staat de man des huizes dan klaar met zijn olietjes om die buik en rug weer tot hun soepele oorspronkelijke staat te masseren.

Maar we gaan dus nog werken. Nog twee weken en een beetje. Nog elf werkdagen. Mensen vragen steevast of ik aan 't aftellen ben - naar mijn laatste werkdag wel ja. Ik hoop van harte dat dochterlief me daarna nog een weekje of wat vrij gunt. En dat de dag van de arbeid niet letterlijk de dag van de arbeid wordt. 't Is nog te doen hoor, dat werk. En ik weet dat ik binnen een paar maanden blij zal zijn dat ik mijn vrije dagen netjes opgespaard heb - ze zullen me dan nog beter van pas komen.

Een vermoeiende week, maar er was veel moois.

- babybezoek bij een collega (met een succesvol borstvoedende moeder, een verademing tussen alle onheilspellende lectuur en andere info door)
- een themadag "zwangerschap" met een bezoek aan de vroedvrouw en wat zwangerschaps- en babygerelateerde aankopen
- een meevaller bij de Standaard Boekhandel (zie diezelfde link als hierboven)
- een eerste bezoek aan de bib van Brussel (idem)
- het uitlezen van een jeugdboek waar ik als kind nooit aan toe gekomen ben. Mijn exemplaar lag al enkele jaren stof te vangen in het boekenrek, en tijdens operatie "maak plaats in je huis voor de nieuwe bewoner" belandde hij op het stapeltje "weg ermee". Maar een boek dat de "Griffel der Griffels" kreeg, dat moet je toch gelezen hebben. Bovendien heeft het gemiddelde brein in mijn lichaam momenteel een tienerleeftijd, ideaal dus om nog eens een jeugdboek te lezen.
- het uitlezen van dat andere boek, "Mama" van Celia Ledoux - waar ik van genoot, mee moest lachen en veel herkenbaars in vond, maar dat me ook - ruimschoots op tijd - over het randje van de wanhoop wat betreft borstvoeding dreigde te duwen. Gelukkig leverde een noodkreet op dit medium me al heel wat geruststellende schouderklopjes op. We zien wel hoe dat loopt, dat borstvoedingsverhaal. We gaan allebei ons best doen, babymans en ik.
- alweer een heerlijk recept uit het "Yummy Mummy Pregnancy Cookbook", geleend van de schoonzus. Na de euforie over de verrukkelijke broccoli met gember en tofu, die hier al meermaals op tafel kwam, staat nu ook de kabeljauw met een korstje hoog op onze favorietenlijst.
- heerlijke lunch op zaterdag bij ILatini (het antipasti-buffet is echt het beste ooit) en een latte met sojamelk achteraf bij het nieuwe Dansaert 161.
- een zaterdag achter het naaimachine, met als resultaat:

een al lang geleden gevraagde ipad-hoes (patroon komt hieruit)

een feestensemble op bestelling

- een zonnige zondag (ik ben er zeker van dat u het ook gemerkt heeft), met een paar uurtjes op het terras van respectievelijk schoonouders, ouders en broer, een bezoekje aan het stamcafé, lekker eten en een gezellige avond bij enkele van onze favoriete vrienden en het overerven van een verzorgingstafeltje, waarop al drie kloeke kinders verschoond werden - binnenkort is het dus aan die van ons.
- en - oh zaligheid - op de koop toe was het gisteren "clean sheet day". Bestaat er een groter genot dan fris gewassen en gestreken lakens? 

2 opmerkingen:

  1. Ik heb wel maar 5 maanden borstvoeding gegeven, maar nooit echt last gehad. Buiten toen ik stuwing had (en eigenares was van de meest gigantische borsten die ge ooit zag) en de vroedvrouw vroeg of ze mee onder de douche moest om ze te helpen masseren, toen heb ik gepast.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm. vriendelijk voorstel van die vroedvrouw :-)

    BeantwoordenVerwijderen