zondag 7 april 2013

La Belle Equipe

Na een vermoeiende werkdag (die bovendien op een zaterdag viel, wat het zelfmedelijden nog altijd een tikkeltje groter maakt) is het fijn om je benen onder tafel te kunnen schuiven voor lekker eten. Meneer had zich tijdens mijn werkuren ondermeer beziggehouden met andere broodnodige klussen, zoals het ineenzetten van een babybedje en het ophangen van gordijnen. Ons nest bereidt zich stilaan voor op het kuikentje. Maar door deze klussen kon er natuurlijk niet gekookt worden, en het onder tafel schuiven van de benen gebeurde dan ook op verplaatsing. (En ook gewoon omdat het kan, omdat wij daar nu nog tijd voor hebben). La Belle Equipe stond al een tijdje op onze verlanglijst. Het is de nieuwste zaak van horeca-paus Nicolay (Flamingo, Barbeton, Potemkine...), aan het uiteinde van de Dansaertstraat. Een mooie zaak en de pizza's en hapjes zijn er heerlijk. De bodem is dun en krokant en de topping lijkt veel minder vet dan bij andere pizzeria's. Om vingers en duimen bij af te likken (ook letterlijk, want bestek krijg je hier niet). De inrichting van de zaak is best leuk - hoewel ik vind dat ze net iets te hard hun best hebben gedaan om het maximum te halen uit de toch wel hele kleine ruimte. Dat zie je bijvoobeeld op het toilet: nadat ik de loodzware deur naar de sanitaire ruimte achter me gesloten had, leek mijn dikke buik in de weg te zitten om één van de toiletdeuren te openen. Dat ging alleen maar als ik de andere ook opende. Kleine misser toch wel (want zò dik is mijn buik nu ook weer niet).


mooie foto van de website www.brusselskitchen.com

Bovendien lijkt ook het personeel te lijden onder de beperkte ruimte: twee vrouwen werken zich uit de naad om de vrij kleine maar wel voortdurende volle zaal te bedienen - en de pizza's klaar te maken, de afwas te doen, telefonische bestellingen en reservaties af te handelen en af te rekenen. Te weinig personeel, te veel werk. Als ik me niet vergis duurde het bijna een uur voor we ons eten hadden. En de werkruimte is er zodanig klein, dat het volgens mij onmogelijk is om er extra personeel in te zetten.

Maar het was dus wel het wachten waard want de pizza was, zoals gezegd, uitzonderlijk lekker. Bovendien staan er tafeltjes buiten en is er ook achteraan een binnenkoertje, waar het in de zomer wel eens prettig toeven zou kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten