vrijdag 5 april 2013

ovenschotel met aubergine


Een collega beloofde me een paar dagen geleden aubergines. Ze had ergens een groentenmand gekregen maar lust zelf geen aubergines, dus ik zou ze dan krijgen. Die aubergines van haar heb ik nooit gezien, maar intussen was de goesting er wel. Aubergines kopen dan maar, en een overschoteltje bereiden.

Naar een recept dat ik een paar jaar geleden naar mezelf mailde, geen idee meer waar ik het vandaan heb gehaald. Dus alvast mijn excuses aan de miskende bron, maar het is zo lekker en simpel dat ik het  wel moet delen.

Benodigdheden

1 aubergine
200 gram gehakt (wij gebruikten 150 g vegetarisch gehakt van alpro soja)
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olie
25 gram kaas belegen, in plakjes
1 kleine ui
1 kleine tomaat
1 teentje knoflook
mespunt oregano
zout, peper
ovenschaaltje

Bereidingswijze

Was de aubergine en snij deze in plakken. Haal het door de bloem maar schud die zoveel mogelijk er ook weer af. Verhit 1,5 eetlepel olie in de pan en bak hierin de plakken aubergine een paar minuten.Beolie de ovenschaal en leg hierin de plakken gebakken aubergine. Bedek ze met de een deel van de kaas. Verwarm de oven voor op 225 graden. Pel de ui en snipper deze. Verhit in een pan de olie en fruit de ui. Pers het teentje knoflook uit en voeg dit bij de ui. Rul hierin het gehakt en breng op smaak met oregano, peper, zout. Verdeel het vleesmengsel over de aubergine.Was de tomaat en snij in plakjes. Leg deze op het gehaktmengsel. Leg de rest van de kaas erover.Zet de schaal in de oven en maak het geheel goed heet en laat de kaas smelten. Dit is ongeveer 20 minuten.


Wij haalden er drie porties uit. Als je er puree ofzo bijdoet, kan je er vast met 4 van eten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten