maandag 8 juli 2013

vroedvrouwen-alarm!

Ik stoefte via dit medium al uitgebreid over de vroedvrouwen van Zwanger in Brussel. Deze dames behoren echter tot een uitstervend ras. Zelfstandige vroedvrouwen zijn door schandalig lage Riziv-tarieven namelijk genoodzaakt voor een hongerloon te werken. En dat voor mensen die vaak dag en nacht bereikbaar moeten zijn en de verantwoordelijkheid dragen voor het leven van moeder en kind! Het is een schande, en onze vroedvrouwen dreigen er mee te moeten stoppen als er geen verbetering in hun situatie komt. 

Dat zouden wij uiteraard vreselijk slecht nieuws vinden. Tijdens de zwangerschap, de bevalling, de kraamtijd en ook nu nog worden wij op een geweldige manier begeleid door drie fantastische madammen, ik kan het echt iedereen aanraden. Als er ooit een broer of zus voor Jackie komt, zou ik het erg jammer vinden om dat niet op dezelfde natuurlijke, ongedwongen maar toch professionele manier te kunnen beleven als deze keer. Daarom vraag ik jullie van harte deze petitie te ondertekenen:


Je krijgt na de ondertekening nog een mailtje terug om te bevestigen. Dat is misschien een klein beetje lastig, maar het is een kleine moeite en de enige manier waarop deze petities goed kunnen werken. Voor wie graag meer info wil:(het openingsshot van de reportage is trouwens onze Jackie!)

alvast bedankt!

stien, johan en jackie
xx

1 opmerking:

  1. Vroedvrouwen zijn inderdaad super! Wij hebben ook veel hulp gekregen, maar ik wist niet dat ze aan een 'hongerloon' werkten... Liefs, Me

    BeantwoordenVerwijderen