Doorgaan naar hoofdcontent

counting my blessings - week 8

Ik vermassacreerde mijn middelvinger en meneer zwierde ons avondeten op te grond. En toch was het, alles goed en wel beschouwd, een fijne week.

- een bijpraatsessie met een collega tijdens de lunch
- eindelijk nog eens een avondje bij de fienen - met heuglijk nieuws: hoera - groot feest volgende zomer
- een klein beetje creativiteit, hoewel we maar en tres petit comité waren
- heerlijke lunch in fijn gezelschap
- geweldige initiatieven van de stad voor zijn jongste bewoners
- cultuur op zaterdag (hoewel ik het eigenlijk maar een saaie bedoening vond)
- mooi weer op zondag, met bezoek! Het bezoek had eigenlijk maar één wens: een wafel. En in Brussel kan je dan wel bijna op elke straathoek wafels eten, eerlijk gezegd trekken die doorgaans op niet veel. Waar eet je nu echt lekkere wafels? Het was een gok, maar een goeie: Maison Dandoy kan er wel wat van. Koekenbakkers die dingen beloven als "we want to make your senses twinkle and dance" en "biscuits for the frivolous mind", die hebben bij mij al een voetje voor. En hun wafels zijn bovendien lekker. Zowel de Luikse als de Brusselse. Want aangezien Marthe niet kon kiezen, hebben we dan maar beide genomen. Wat we verder nog deden, naast wafels proeven? Jeanneke en Manneke Pis opzoeken (dat Jeanneke is echt wel een beetje zielig, toch?), de stadslift nemen, met broer-schrijnwerker naar de mooie tafels gaan kijken, Brusselse horeca-folklore opsnuiven, en ... nog meer Brusselse horeca-folklore opsnuiven.

een geslaagde week, met vooral een geslaagde zondag. Dochterlief ligt al uitgeteld in bed, en dat gaat bij mij ook niet meer lang duren.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie