zaterdag 1 februari 2014

hiep hiep

Neen hoor, aan verjaren doen wij hier voorlopig nog niet mee. Maar al enkele vriendinnetjes van de dochter mochten al een kaars uitblazen. Morgen nog eentje. Thelma wordt één. Daar hoort uiteraard een kroontje bij. De mama van Thelma zag hierin wel een klusje voor Fresita, en aangezien Fresita de mama van Thelma on-ge-lo-fe-lijk dankbaar is, werd de opdracht met veel plezier aanvaard.

Dat zit namelijk zo: iets minder dan een jaar geleden bedacht de mama van Thelma dat ze, hoewel zo'n baby natuurlijk uitermate interessant gezelschap is, wel eens een babbeltje wilde slaan. En een kopje thee wilde drinken. Misschien met een andere jonge moeder. Of twee of drie of vier of inmiddels wel twintig. Via de hier al talloze keren bejubelde vroedvrouwenpraktijk leerde ze dat soort mensen kennen. Waaronder ook uw Mademoiselle. En zo kwam het dat ik werd uitgenodigd op een eerste 'babyborrel'. Een theepartijtje, bij iemand thuis. Met de baby's. Waar we babbelen over stoffen luiers, borstvoeding, draagdoeken, co-sleepen. Wat later over rapley. Tegenwoordig al eens over kinderschoenen, stel je voor.

Een godsgeschenk was het, die afspraakjes. Dankzij de geniale inval van één madam werd mijn netwerk hier geweldig uitgebreid. Met een bende madammen die over zoveel dingen hetzelfde denken als ik. En Jackie kreeg er meteen een boel maatjes bij. Theekransjes, wandelingen, shopuitjes, playdates bij Baboes, Jackie en ik deden het allemaal. Niet allemaal georganiseerd door Anneleen, maar toch op haar voorzet.

Daarom, bij deze: deze kroon is een kadootje, van ons, voor Thelma. En nog iets anders erbij. Omdat Thelma's mama mijn eerste post-partum-maanden zo aangenaam heeft gemaakt.

niet-jarige baby

Voor de duidelijkheid: het kind op de foto is het mijne, en die is nu alleen even fotomodel. Die is dus nog héél lang niet jarig.

De kroon werd gemaakt met vilt uit de Banier, ongeveer naar het patroon en de werkwijze van Kiind. Wel wat kleiner, want die omtrek is nogal groot voor een baby. Het rondje met cijfer "1" staat er met velcro op, en ik heb cijfertjes 2, 3, 4 en 5 in een zakje bijgeleverd. Bovendien kan de kroon ook binnenstebuiten op, dan is hij groen.

Ik ben er content van. Binnen een maand of drie nog eens eentje maken.
5 opmerkingen:

 1. Oeh! Die theekransjes incl baby's. Klinkt zalig! Hoe start je met zoiets? Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons is alles via de vroedvrouwenpraktijk begonnen, waar we elkaar wel eens tegenkwamen tijdens de babymassage of een draagdoekenworkshop. Inmiddels spelen de vroedvrouwen regelmatig de mailadressen van nieuwe mama's door, zodat ons clubje steeds groeit. Vroedvrouwenpraktijken zijn natuurlijk niet zo talrijk, maar misschien kan je een facebookgroepje starten, en briefjes leggen bij de creche, de gynaecoloog, Kind & Gezin, een babywinkel ... en dan op vaste momenten afspreken. Het is echt een aanrader tijdens die vrije maanden na de bevalling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aah, ik was efkes in de war met die foto - alsof de tijd ineens wel héél snel gaat. Schoon kind is die Jackie toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die thelma en anneleen ken ik ook :)

  BeantwoordenVerwijderen