dinsdag 11 maart 2014

counting my blessings - weken 9 en 10

tja, als je te lang wacht, dan vergeet je veel hè. Tenzij de echt grote hoogtepunten.

zoals daar waren:

- een gezellig etentje met twee vriendinnekes die ik eigenlijk gerust wat meer zou willen zien. Immigrand is vrij nieuw in Diest, en hoewel ik de inrichting van de zaak vreselijk vind (ik hou van eclectisme, maar dit slaat werkelijk nergens op), is het eten er best lekker. In Diest hebben ze trouwens weinig last van concurrentie, dus, na twee bezoekjes kan ik toch stellen: één van mijn favoriete adresjes in de oranjestad. Achteraf een pintje in wat ooit ons stamcafé was. Ik wil het nog graag zo noemen, maar we moeten eerlijk zijn: bij het binnenkomen kenden we niemand van de tooghangers. En misschien beeldden we het ons maar in, maar we meenden toch een blik van 'wie komt er hier nu binnen?' te ontwaren. Na een tijdje bleek ik er toch iemand te kennen: de nieuwe barman was zowaar ooit mijn babysitkindje. Slik. Worden we oud? Vast wel. Werden we goed bediend? Absoluut.

- een uitgebreide bijpraatsessie met vier vriendinnekes (twee ervan waren de die van hierboven) met ongelimiteerd ontbijt, in een kasteel dan nog. Voor herhaling vatbaar!

- het uitlezen van één van de beste boeken die ik de afgelopen jaren in mijn handen had.

- de meter van ons kind die ons culinair en sociaal kwam verwennen op een doordeweekse avond.

- de flexibiliteit van meneer, die zich een dagje vrij kon maken om op ons (gelukkig niet al te) zieke kind te passen, zodat ik een zieke collega kon vervangen

- de schoonouders, die dat de tweede dag deden. (op het kind passen bedoel ik dan, niet die collega vervangen)

- breisels voor ons kind, van haar grootmoeder en haar overgrootmoeder, allebei ware tovenaressen met de breipriemen.- het beginnen in een nieuw boek, waarvan ik nu al voel dat ik het fantastisch vind.

- mooi weer. Helaas vooral gade geslaan van achter de ramen van het werk. Boe voor werken in het weekend, dit keer dan toch. Gelukkig was er taart om het leed te verzachten.

- het kind dat al af en toe vijf uur tussen haar nachtvoedingen begint te laten. Dat gaat de goede kant op!

2 opmerkingen:

  1. welke buggy gebruiken jullie, ik heb een groot log exemplaar en ben op zoek naar iets handiger om mee nr zweden te gaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben twee tweedehandsjes gekregen: eentje van koolstra en een McClaren 'Quest'. Die zijn licht en gemakkelijk opvouwbaar. Wel niet superklein. Maar natuurlijk, hoe kleiner en lichter, hoe minder comfortabel voor de baby denk ik.

    (sorry dat ik nu pas reageer, ik zie het blijkbaar niet meer als mensen een reactie plaatsen op mijn blog. niet zo handig!)

    BeantwoordenVerwijderen