vrijdag 21 maart 2014

een lijstje op vrijdag: restaurants in Brussel

Ik las zeer onlangs in mijn favoriete gedeelte van mijn favoriete gazet een zeer interessant stuk over bloggen.  Geschreven door haar. Daarin las ik onder meer dat u van lijstjes houdt. Dat treft. Ik maak namelijk graag lijstjes. En u houdt van regelmaat. Vaste rubriekjes en al. Elke vrijdag een lijstje dan maar? Ik maakte in mijn notitieboekje alvast een lijstje van mogelijke lijstjes. Suggesties zijn altijd welkom.

Het eerste lijstje. Mijn tien favoriete plekken om te eten in Brussel. De meeste (zo niet allemaal) zijn hier al wel eens in één of andere vorm verschenen op dit blog. Maar dus nog niet in een lijstje. Bij deze:

Mijn tien favoriete plekken om te eten in Brussel (op wandelafstand van ons huis):

1) Bia Mara
Fish and Chips op de Kiekenmarkt. Geweldig sympathieke uitbaters, tof interieur, heerlijk eten en niet duur.2) Au Fond
Eigenwijs klassiek, zoals ze zelf zeggen. Ook hier zijn we naast het geweldige eten ook fan van de uitbaters. Wie net als wij hartzeer had toen in Leuven De Cantina Del Coronel de deuren sloot, zal blij zijn te horen dat de uitbaters nu hier zitten. Wie echter voor fajita's komt, moet op zijn kin kloppen. Of gewoon één van de suggesties nemen, je zal er geen spijt van hebben.

3) Le Fin de Siècle
Zonder website. Geweldige sfeer. Hier kan je niet reserveren, de keet zit zowat altijd afgeladen vol maar de obers zorgen er altijd voor dat je binnen het kwartier een plaatsje hebt en dat je heel snel daarna bediend wordt. Aanraders: scampibrochettes en groentetaartjes. En alle andere dingen die we er al aten.

4) Arcadi
Een stukje Parijs in het hart van Brussel. De zoete taarten zijn lekker, de hartige taarten zijn de beste die ik ooit at. Piepkleine tafeltjes, altijd drukdrukdruk, maar heel gezellig.

5) Belga Queen
Als het iets meer mag kosten. Een totaalbeleving. Kijk vooral goed om je heen en ga zeker ook eens naar de wc. Wij kiezen soms voor de Belga Queen als we iets te vieren hebben. Een jubileeke bijvoorbeeld. Neem zeker het neuzekesijs.

6) Visbar De Noordzee
Sfeer en gezelligheid: een dikke tien. En de beste sint-jacobsnootjes, scampi à la plancha en garnaalkroketten die je ooit at. Niet te versmaden met een glas witte wijn. Een must. Anders dan de rest: bij de Noordzee eet je rechtstaand, en buiten. Alleen overdag open.

7) La Villette
Voor wie van Belgisch houdt. Onze favoriet: steak met Belgische kazen. Smaakt minder vreemd dan het klinkt. Je zou alleen al voor de geweldig sympathieke serveerster gaan.

8) La Belle Equipe
Bijzondere pizza. Ook om mee te nemen.

foto: brusselskitchen.com


9) Kasbah
Vooral één van de mooiste restaurants. Ga 's avonds als het al donker is. Superromantisch: kleine tafeltjes, knus dicht bij elkaar bij het feeërieke schijnsel van tientallen Oosterse lantaarns. Wij vinden de mezze het lekkerst, en een muntthee achteraf. En oh ja: duizend-en-één-nacht-ijs. Met pistache, amandel, oranjebloesem en meer van dat heerlijks.

10) Houtsiplou
Op het Rouppeplein. Vooral voor wie van hamburgers houdt. Alles klopt hier. Zelfs hun website is te gek. In de zomer ook één van de beste terrassen. In onze vriendenkring ook grote favoriet bij de kinderen.


foto: Tripadvisor


Er is natuurlijk nog zoveel meer. Maar bij lijstjes van tien moeten er keuzes gemaakt worden natuurlijk. Er is hier ten huize Fresita momenteel al een discussie aan de gang over welke restaurants het niet gehaald hebben.

Misschien komt er ooit wel een vervolglijstje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten