Doorgaan naar hoofdcontent

een lijstje op vrijdag: restaurants in Brussel

Ik las zeer onlangs in mijn favoriete gedeelte van mijn favoriete gazet een zeer interessant stuk over bloggen.  Geschreven door haar. Daarin las ik onder meer dat u van lijstjes houdt. Dat treft. Ik maak namelijk graag lijstjes. En u houdt van regelmaat. Vaste rubriekjes en al. Elke vrijdag een lijstje dan maar? Ik maakte in mijn notitieboekje alvast een lijstje van mogelijke lijstjes. Suggesties zijn altijd welkom.

Het eerste lijstje. Mijn tien favoriete plekken om te eten in Brussel. De meeste (zo niet allemaal) zijn hier al wel eens in Ć©Ć©n of andere vorm verschenen op dit blog. Maar dus nog niet in een lijstje. Bij deze:

Mijn tien favoriete plekken om te eten in Brussel (op wandelafstand van ons huis):

1) Bia Mara
Fish and Chips op de Kiekenmarkt. Geweldig sympathieke uitbaters, tof interieur, heerlijk eten en niet duur.



2) Au Fond
Eigenwijs klassiek, zoals ze zelf zeggen. Ook hier zijn we naast het geweldige eten ook fan van de uitbaters. Wie net als wij hartzeer had toen in Leuven De Cantina Del Coronel de deuren sloot, zal blij zijn te horen dat de uitbaters nu hier zitten. Wie echter voor fajita's komt, moet op zijn kin kloppen. Of gewoon Ć©Ć©n van de suggesties nemen, je zal er geen spijt van hebben.

3) Le Fin de SiĆØcle
Zonder website. Geweldige sfeer. Hier kan je niet reserveren, de keet zit zowat altijd afgeladen vol maar de obers zorgen er altijd voor dat je binnen het kwartier een plaatsje hebt en dat je heel snel daarna bediend wordt. Aanraders: scampibrochettes en groentetaartjes. En alle andere dingen die we er al aten.

4) Arcadi
Een stukje Parijs in het hart van Brussel. De zoete taarten zijn lekker, de hartige taarten zijn de beste die ik ooit at. Piepkleine tafeltjes, altijd drukdrukdruk, maar heel gezellig.

5) Belga Queen
Als het iets meer mag kosten. Een totaalbeleving. Kijk vooral goed om je heen en ga zeker ook eens naar de wc. Wij kiezen soms voor de Belga Queen als we iets te vieren hebben. Een jubileeke bijvoorbeeld. Neem zeker het neuzekesijs.

6) Visbar De Noordzee
Sfeer en gezelligheid: een dikke tien. En de beste sint-jacobsnootjes, scampi Ć  la plancha en garnaalkroketten die je ooit at. Niet te versmaden met een glas witte wijn. Een must. Anders dan de rest: bij de Noordzee eet je rechtstaand, en buiten. Alleen overdag open.

7) La Villette
Voor wie van Belgisch houdt. Onze favoriet: steak met Belgische kazen. Smaakt minder vreemd dan het klinkt. Je zou alleen al voor de geweldig sympathieke serveerster gaan.

8) La Belle Equipe
Bijzondere pizza. Ook om mee te nemen.

foto: brusselskitchen.com


9) Kasbah
Vooral ƩƩn van de mooiste restaurants. Ga 's avonds als het al donker is. Superromantisch: kleine tafeltjes, knus dicht bij elkaar bij het feeƫrieke schijnsel van tientallen Oosterse lantaarns. Wij vinden de mezze het lekkerst, en een muntthee achteraf. En oh ja: duizend-en-ƩƩn-nacht-ijs. Met pistache, amandel, oranjebloesem en meer van dat heerlijks.

10) Houtsiplou
Op het Rouppeplein. Vooral voor wie van hamburgers houdt. Alles klopt hier. Zelfs hun website is te gek. In de zomer ook Ć©Ć©n van de beste terrassen. In onze vriendenkring ook grote favoriet bij de kinderen.


foto: Tripadvisor


Er is natuurlijk nog zoveel meer. Maar bij lijstjes van tien moeten er keuzes gemaakt worden natuurlijk. Er is hier ten huize Fresita momenteel al een discussie aan de gang over welke restaurants het niet gehaald hebben.

Misschien komt er ooit wel een vervolglijstje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variĆ«ren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie