woensdag 30 april 2014

lieb - lieber - am liebsten - deel 1

Ik werd zowaar genomineerd voor een "Liebster award". Een attentie van kleine bloggers voor andere kleine bloggers. In mijn geval Gerhilde van Gerhilde Maakt. Wat fijn. Dankjewel Gerhilde! 

De spelregels:Die award, die staat hier nu al een paar weken op mijn virtuele schouw, en ik weet inmiddels dat het een hele klus is om de drie stappen te volbrengen. Wat bovendien resulteert in een enorme lap tekst. Daarom leek het mij wel een goed idee om het resultaat in drie stukken te publiceren (ook omdat de rest nog niet klaar is).

11 weetjes over mij...

1. Ik was een scoutsmeisje en heb dus ook een totem. Dwalende wasbeer, aangenaam.

2. Ik zou wat vaker mijn haar moeten kammen. Een slechte gewoonte: haar wassen en opsteken voor het goed en wel droog is. Het gevolg is meestal een gezellige bos wilde krullen, maar als ik het kapsel toch eens met een borstel te lijf ga, kom ik vaak dreadlocks tegen die ik alleen met een schaar wegkrijg. Daarom heb ik ook heel wat korte plukjes. En daarom durf ik dan weer niet naar de kapper.

3. Ik kan mijn voeten in een rare hoek plooien. Een soort van Charlie Chaplin-pose voor gevorderden. Dus een stuk achteruit.

4. Ik verdien mijn geld als archivaris voor het nieuws op VTM. Lap zeg.

5. Ik ben een ongelofelijke sloddervos. Zowel in mijn hoofd als in mijn huis. Ik probeer beide onder controle te houden.

6. Ik ben ooit omvergereden door een auto voor de deur van mijn ouderlijk huis omdat ik bewust overfietste zonder te kijken. Ik dacht "hoe groot zou de kans zijn dat er nu precies een auto voorbijkomt?". Niet suïcidaal, gewoon nieuwsgierig (en een beetje dom). Het huis ligt aan een vrij drukke gewestbaan dus de kans op een aanrijding was uiteraard vrij groot.

7. Mijn broer en ik maakten vroeger, als we alleen thuis waren, een "broodje vuilnisbelt" of "smos stort". Het recept? Een broodje of een boterham met daarop alles wat er aan broodbeleg te vinden is in huis.

8. Ik zat jarenlang op muziekschool. Ik kan dwarsfluit en kerkorgel spelen. Voor geen van de twee had ik veel talent.

9. Ik was gedurende enkele jaargangen eind- en hoofdredacteur van het inmiddels ter ziele gegane scouts-kindertijdschrift "Stiekem". Helemaal vrijwillig. Geweldig plezant.

10. Ik ben als jonge tiener keihard op mijn gezicht gevallen en heb daardoor enkele indrukwekkende neusoperaties moeten ondergaan.

11. Ik heb waarschijnlijk dyscalculie. (Dit elfde weetje staat hier pas sinds iemand mij erop wees dat ik maar tien weetjes had, om maar iets te zeggen.) Het is nooit getest, maar ik sukkel al sinds het vijfde leerjaar met rekenen, kan geen tijd of afstand inschatten, loop overal verloren, ken het verschil niet tussen links en rechts, kan niet goed kloklezen, wissel cijfers om en kan geen getallen onthouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten