zondag 4 mei 2014

blijmakers - week 18

Ik zat er al een tijdje mee gewrongen, met die uitdrukking "count your blessings". Ik houd namelijk nogal van het Nederlands, maar "zegeningen tellen" klinkt zo kneuterig. "Blijmakers" wandelden mijn gedachten binnen. Hetzelfde concept, een vrolijkere naam.

Maakte mij deze week blij:

1. Het eerste seizoen van The Tudors. Geleend uit de bib. Ik heb een zwak voor kostuumdrama's. En ik heb heel wat bijgeleerd over de Engelse dynastie. Minpuntje: ik geraak maar niet overtuigd van de acteurs die Henry VIII en Anna Boleyn spelen. Jammer, want beiden zijn nogal essentieel. Maar toch. Het waren aangename vroeg-naar-bed-avondjes.

2. Ik deed een tijdje geleden voor het eerst aan crowdfunding, en kreeg deze week de beloning voor mijn bijdrage: het fantastisch mooie boek "Opvoeders en Huttenbouwers" van de weergaloze website kiind.nl. Met leuke extraatjes (postkaartjes, posters en een patroon). Er is niet één website die zo naadloos bij mijn visie over opvoeden en kinderen staat als kiind. Nu dus ook in boekvorm. Hoezee! Blij met de cadeautjes dus, maar ook blij met het idee dat dit boek mede dankzij mijn investering bestaat.3. De meter die weer kwam koken. Echt, hoe geweldig is dat: een meter die af en toe komt koken. En nog lekker ook!

4. Het lief, dat naar de kringwinkel reed met een volle koffer. Weer wat vrije ruimte, weer wat zen. Weer een mooie bijdrage aan de kringloop van spulletjes.

5. Onze co-sleeper, die een jaartje ofzo ergens anders gaat logeren. Een vriendinnetje van Jackie krijgt er heel binnenkort een broer of zus bij, en haar mama heeft het afgelopen jaar de voordelen van een co-sleeper ingezien. Jackie was zo stilaan wel uit de onze gegroeid, het ideale moment dus om hem op reis te sturen. Niets dan voordelen: wij moeten geen ruimte zoeken om hem te stockeren, de andere mama moet er geen kopen. Alweer een fijne uitwisseling die tot stand kwam dankzij het netwerkje waarover ik het al eens had.

6. Een supersnel stoofpotje van kikkererwten, kerstomaatjes en spinazie. Zo supersnel dat ik me afvraag of je dat wel "stoofpotje" kan noemen. Heel lekker alleszins. Jackie is blijkbaar ook dol op kikkererwten.

7. De halfjaarlijkse bijeenkomst van de familie van meneer. Waarop Jackie en haar nichtje Norah voor het eerst echt samen spelen (of toch iets wat daar op lijkt). En wij voor het eerst een familiefoto maken. Vooral de voorstudies zijn lachen.8. Een stapeltje patronen van kinderkleertjes, gekregen van de tante van meneer. Danku Tante Lief!

9. Twee vrije dagen met man en kind. Zeldzaam!

10. Een wandelingetje langs twee creatieve winkels: Atchoum en De Banier. De buit: een paar stukjes toile-cirée (om placemats mee te maken), een paar sleutelringen (om sleutelhangers mee te maken voor de goodiebags op La Dorlotterie volgende week) en een paar creaboeken die ik niet kon laten liggen en die dus bovenop de stapel gelijkaardige boeken thuis kunnen. Als ik ooit veel tijd heb, ga ik daar vanalles uit maken. (voor wie het wil weten, het gaat om "Borduren, Hip en Anders" en "Vrolijke naaiwerkjes")

Geen opmerkingen:

Een reactie posten