vrijdag 2 mei 2014

een lijstje op vrijdag: 11 goed bewaarde geheimen (of prachtige blogs met niet zo veel lezers)

En impersant (of swenst, afhankelijk van welk dialect u spreekt - waar ik vandaan kom kan het allebei. het betekent 'tegelijkertijd') een aanzet tot het derde deel van het opdrachtje dat vasthangt aan de Liebster-blog-award. Waarover ik gisteren en eergisteren al vertelde.

Ik moet namelijk mijn award ook doorgeven. Aan elf bloggers nog wel. En dan nog bloggers met minder dan 200 volgers. Dat was wel even zoeken. Want ik volg precies zelf niet meer zo gek veel blogs. En dan zijn er natuurlijk ook een heleboel prachtige blogs die terecht honderden volgers hebben. En sommige blogs hebben ook terecht veel minder volgers. Als ik ze niet leuk vind, mogen ze ook niet in mijn lijstje.

Als een varken op zoek naar truffels ging ik aan de slag. Moeilijkheid bij het zoeken: bij sommige blogs kon ik niet ontdekken hoeveel volgers er waren. Ik heb dus af en toe gegokt. Mijn oprechte excuses aan de titularissen als ik u schoffeer door te insinueren dat u minder dan 200 volgers heeft. Als het kan helpen: ik vind uw blog wel fantastisch.

Het resultaat dus: 11 blogs die niet zo veel volgers hebben (of waarvan ik dat vermoed) maar die desalniettemin prachtig zijn vormgegeven, goed geschreven en/of uitermate interessant. Leuke blogs dus.

1. Cornelia en Ruth
Cornelia en Ruth maken supermooie agenda's en notitieboekjes. Om smoorverliefd op te worden.

2. Patat en Kroket
Heidi is de moeder van Patat en Kroket en heeft een blog met heel erg mooie foto's.

3. Opgewekte Kapucijnaap
Volgens Wikipedia vormen de kapucijnapen (Cebus) een geslacht van dagactieve breedneusapen. Den deze ken ik persoonlijk. Met de breedte van die neus valt het nogal mee, maar dagactief is ze zeker. Avondactief ook. Vandaar dat ik haar nogal weinig zie. In principe spreek ik ondermeer met haar om de drie weken af om te naaien maar de Kapucijnaap heeft het nogal druk met reizen voor het werk, jongleren, lopen op een bal, aan trapezes zwieren en andere activiteiten waar ik geen weet van heb. Maar ze heeft dus ook een blog. Zeker een aanrader voor wie tips wil over Brussel, Londen of Berlijn.

4. Ruimtevisser
Met de blogs van ruimtevisser moet ik altijd minstens gniffelen. Vooral met de uitspraken van haar vele kinderen.

5. Juffrouw Sanseveria
U kent misschien juffrouw Sanseveria niet, maar u kent misschien wel haar antilopen. Die waren namelijk een tijdje geleden erg populair op facebook en pinterest, meen ik mij te herinneren.


Moehaha. Lees zeker die blog. Want juffrouw Sanseveria is ook voor de rest ook grappig.

6. Zeza & Flor
Posts die je doen glimlachen.

7. Vlijtig
Bij Vlijtig moet je zijn voor massa's creatieve ideetjes en tutorials. Onuitputtelijk.

8. Bo
De Bo van Bodesigns, van de prachtige tekeningen op kaartjes en kopjes en theepotten, heeft ook een prachtig blog. En ja, ik speel vals. Want Bo heeft meer dan 200 volgers. Een paar meer. Maar dat is toch nogal weinig voor zo veel moois.

9. Cozette
Cozette maakt mooie dingen. Lampenkappen bijvoorbeeld. Ze heeft ook een webshop, waar je die mooie dingen kan kopen. Maar je kan er ook naar kijken en erover lezen.

10. Bosliefje
Hier veel vrolijkheid, familieliefde, creatieve inspiratie én ideetjes te vinden.

11. Villa Appelzee
Ik kwam onlangs in de Banier een leuk boekje tegen met kerstknutsels. Het was dichter bij Pasen dan bij Kerstmis, maar ik kon het toch niet laten liggen. Een boekje van Villa Appelzee. Dat is blijkbaar ook een blog. Zo eentje waarvan je vingers gaan jeuken.

3 opmerkingen:

  1. Hé hallo! Wat een fijne verrassing om Villa Appelzee in jouw ere-lijstje te zien staan. Bedankt daarvoor! En voor het kopen van het Villa Appelzee kerstboek met Pasen! Ik ben nu volop bezig aan een tweede boek dat ergens in de zomer zal uitkomen (maar je kan het gerust ook pas met Sinterklaas kopen hoor). De vormgeving van de Villa Appelzee boekjes wordt trouwens gedaan door Katty van Zeza & Flor, ook een blog op jouw lijstje... Kleine wereld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannend! Ik kijk reikhalzend uit naar je nieuwe boek. Veel plezier ermee, én met je mooie blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tof! Heb ik weer wat nieuwe blogs in mijn Feedly bij :-)

    BeantwoordenVerwijderen