donderdag 1 mei 2014

lieb - lieber - am liebsten - deel 2

Zoals ik gisteren al zei: de Liebster-blogaward. Deel 2.De vraagjes:

1. Heb je huisdieren?
Ik heb geen huisdieren. Ik vind dieren tof, maar alleen bij anderen. Want eigenlijk vind ik vooral dat dieren een beetje stinken en veel poetswerk met zich meebrengen. Hoewel een deel van mij in mijn hoofd ook op een boerderij woont waar de kippen binnenlopen in de keuken en wij buiten geiten en ezels en wat al meer hebben.
2. Heb je een tatoeage? Zou je er ooit een willen laten zetten?
Ik heb geen tatoeages. Ik heb er wel eens aan gedacht, maar nooit echt serieus. Voor je iets voor altijd op je lijf laat zetten, moet je natuurlijk wel heel zeker zijn. En dat ben ik nooit. Waarschijnlijk zal ik er nooit eentje laten zetten. Ook een beetje omdat ik tattoos meestal niet zo heel mooi vind. Hoewel.
3. Wat is je mooiste herinnering?
Jeetje. Mooiste herinnering. Dat is een moeilijke. Ik ben nogal een content mens, dus als ik terugblik komen er veel mooie momenten boven. In mijn herinnering was het gedurende mijn hele kindertijd zomer, op die ene keer na dat er sneeuw tot boven mijn knieën lag en ik met mijn broer en buurmeisje ging sleeën en een sneeuwman maakte. Eeuwigdurende vakanties buiten spelen. Vanaf mijn tiende ongeveer waren scoutskampen mijn jaarlijkse hoogtepunten. Mijn eerste grote liefde. Op café zitten tot de zon opkomt en de vogels al fluiten. Mijn huidige lief tegenkomen en voelen dat het dit keer echt goed zit. Een kindje verwachten. Een kindje ter wereld brengen. De ochtend na haar geboorte, wij met z'n drietjes, in afwachting van het eerste bezoek. De blik in de ogen van mijn mama bij het voor het eerst aanschouwen van haar derde kleinkind, haar eerste metekind. 
4. Wat is je lievelingseten?
Mijn lievelingseten? Asperges à la Flamande. Of solettes meunières. Of kaastaart van Françoise. Of neuzekesijs van bij de Belga Queen. Of Sint-Jacobsnootjes van bij de Noordzee. Of neen, doe dan maar de garnaalkroketten van daar. Of die van bij Au Laboureur. Of mijn mama haar savooistoemp. Of haar peterseliestoemp. Of haar rode kool. Of één van de heerlijke baksels van mijn vriendin Hillie. Ik weet nog niet het welke, daarvoor moet ik ze allemaal nog eens proeven denk ik. Of kebab van bij Turkoase. Of de kleine cakejes van Stuckens. Of steak met Belgische kazen van bij La Villette. Of pasta puttanesca. Of mosselen zoals mijn lief ze maakt. Of ballekes in tomatensaus zoals mijn broer het maakt. Of Luikse salade zoals mijn papa het maakt. Of de appelcake van de bomma. Of de goulash met frietjes van de schoonpapa. Of Fairly Nuts-ijs van Ben and Jerry's. Of eender welk ander ijs van de Lekdreef in Averbode. Ik eet nogal graag, zie je.

5. Wat is je grootste droom?
Ik zou graag een boek schrijven. Of een beetje geld verdienen met schrijven. Ik weet alleen nog niet waarover.

6. Wat is je favoriete quote?
"Je mist meer dan je meemaakt. Helemaal niet erg." Van Martin Bril. Staat op mijn hoofdkussen. Ook mooi "It's okay to be happy with a calm life." Ik weet niet wie dat zei, maar het moet volgens mij een wijze mens zijn.

7. Wie is je favoriete acteur?
Ik denk dat Johan Heldenbergh mijn favoriete acteur is. Ik kijk even bewust niet over de landgrenzen heen. Omdat ik Johan Heldenbergh al een paar keer 'in 't echt' aan het werk zag, in een theater dan. En omdat ik dan elke keer erg onder de indruk was. En omdat ik hem ook goed vind in films en op televisie.
8. Wie is de liefste van de hele wereld?
Mijn lief is de liefste. Met voorsprong. Het kind zie ik natuurlijk minstens even graag, maar die heeft nog niet veel moeten doen om dat te verdienen. Hij verdient het elke dag. Omdat wij zo complementair zijn.
9. Hoe zou je jezelf omschrijven?
Ik word het liefst omschreven als een 'rustig' iemand. Ik doe mijn best om rust uit te stralen. Dat lukt niet altijd. Maar af en toe hoor ik het wel van een ander, dat het lukt. Dat is fijn.
10. Wat was je laatste reisbestemming?
Mijn laatste reisbestemming? Wat is reizen hè. Zeeland, dan maar. Een paar weekends geleden zaten Jackie en ik in een bungalowpark in Zeeland. Ik weet niet zeker of je dat een reis kan noemen. Maar het was wel zeker een vakantietje.
11. Probeer je ecologisch te leven? Zoja, hoe?
Ik doe erg mijn best om ecologisch te leven. Ik schreef daar onlangs uitgebreid over. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten