zondag 3 augustus 2014

niet zo heel blij


Soms is het een beetje moeilijker om te bloggen dan anders. Niet dat er erge dingen aan de hand zijn, maar Mademoiselle Fresita wordt zo'n beetje geacht altijd vrolijk te zijn, en niemand is altijd-altijd vrolijk natuurlijk. Hoe gaat de vrolijke frivole Fresita bijvoorbeeld om met een gigantisch tegenvallende verkoop? Met het besef dat de markt voor handgemaakte kinderkleertjes misschien een beetje verzadigd is - toch op de marktjes waar ik ze probeer te verkopen? Tja, als het een keer wat minder gaat, dan mag dat ook gezegd worden zeker.

De afgelopen week was pretty intense: een weekje thuis met de dochter, en ik ben er zowaar in geslaagd zeventien eenvoudige maar prachtige kinderjurkjes van a tot z af te werken. U begrijpt dat ik zaterdagavond behoorlijk tevreden onder zeil ging.


De Retrojardin ging veelbelovend van start, met stralend weer. Ik was erg opgetogen om de vrucht van mijn arbeid zo netjes uitgestald te zien in een mooi kraampje. Maar de grote verkoop bleef helaas uit. Van de zeventien nieuwste jurkjes ging er zelfs niet één over de toonbank. En ze zijn nochtans zo leuk. Dan sla je aan het piekeren natuurlijk. Misschien is de markt inderdaad wel verzadigd. Sinds een paar jaar kan zowat iedereen naaien - voor een simpel A-lijnjurkje draait ongeveer niemand zijn hand nog om. Vooral niet de creatieve mama's met een voorliefde voor retro. En laat dat nu net mijn doelpubliek zijn. Een mooi moment om er de brui aan te geven, me dunkt. Wel nog eens nadenken wat er dan met die stapel mooie kleertjes moet gebeuren. Een paar ervan zullen zeker verdwijnen in Jackie's kleerkast - maar het kind vijf dezelfde jurkjes geven is een beetje stom.

Dju toch, wij hebben niet eens genoeg plaats in huis om dat allemaal een beetje behoorlijk te stockeren.

6 opmerkingen:

 1. oooh! Ik ben misschien wel kandidaat voor het metekindje. Ik wil haar graag eentje kado doen,maar het zelf maken komt er niet van. Hoeveel vraag je ervoor?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van die verzadigde markt klopt als een bus vrees ik ... maar een creatieve dame zoals jij komt steevast op haar pootjes terecht! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat jammer! Ik was er trouwens ook en het was allemaal top! Maar hier nog geen kindjes of vrouwelijke metekindjes.. Cadeau doen bij bevallingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb er inderdaad al eentje cadeau gedaan aan een meisje dat nog geboren moet worden. Karen, je had je moeten komen voorstellen, ik ben best benieuwd je te leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen