zondag 22 februari 2015

Alle dagen blij: week 8

Blijmakers, verblijdingen ... "count your blessings" ook wel eens... Je zegeningen tellen op zich, aandacht hebben voor de fijne kleine dingen, dat is een blijmaker pur sang. Daarom rakel ik deze oude goede gewoonte weer op.

Elke dag is er wel iets dat je doet glimlachen, dus vanaf nu: elke week een blijmaker voor elke dag. De voorbije week genoot ik van:

maandag: ziek-light
Je kent het wel: dat laatste dagje van je ziektebriefje. Niet meer echt ziek zoals de dag ervoor maar toch nog wat te slapjes om te gaan werken. Er werd voor het kind gezorgd, dus ik kon schaamteloos voor mezelf zorgen en doen alsof ik nog wat zieker was. Met een boek, yoghurtjes, dekentjes, een dvd'tje en een pot thee. Precies wat ik nodig had.

dinsdag: muntpunt
Een uitje naar de bib. De oogst: "Goed eten" van Dorien Knockaert (de Keukenprinses van DS Magazine en tevens die van Jonge Sla, maar dat wist u al als u op bovenstaande link geklikt had), "Maak een lightversie van jezelf - 100 adviezen voor een lichter leven" van Manu Adriaens (een fijn lijstjesboek, tot nu toe nog geen grote inzichten in tegengekomen maar wel al een paar aangename bus- en tramritjes mee beleefd) en "Butcher's Crossing" van John Williams. Omdat ik zijn "Stoner" zo fenomenaal vond. Nog niet in begonnen, maar dat is voor zeer binnenkort. In dwarsligger-formaat, zodat het mee kan op bus en tram. (Anders dan de grote dikke "Kleine Vriend" waarmee ik al enkele weken regelmatig mee onder de lakens duik).


woensdag: een dvd'tje
Een avondje lichtvoetig vermaak met het eerste seizoen van Modern Family, vorige week in dvd-vorm gekregen als laat nieuwjaarscadeautje. (Met een clubje vriendinnen vieren we elk jaar een late nieuwjaar, met naampjes trekken en cadeautjes, en die cadeautjes hoeven niet nieuw te zijn. Ik kreeg dus een afgedankte dvd-box van een serie die ik nog niet kende, en de reeks valt in de smaak!)


donderdag: korte wandeling
Tijdens de middagpauze: een powerwalk met enkele collega's. We hadden maar klein halfuurtje de tijd, wat precies genoeg was voor een frisse neus en een fris hoofd en een paar modderlaarzen.

vrijdag: baksels
Mijn favoriete mailtjes op het werk: die van een collega die trakteert. Dit keer nog een tikkeltje meer favoriet: een collega die trakteert met zelfgebakken suikervrije wortelcake en maanzaadmuffins. Linda, u bent geweldig!

zaterdag: lange wandeling
Een dagje Ardennen. Frisse neuzen, zere voeten en de voldoening van een wandeling van 22 kilometer in goed gezelschap. (morgen meer foto's!)


zondag: blij weerzien
Het weerzien met man en kind na een weekendje zonder. Bijzonder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten