zondag 29 maart 2015

Alle dagen blij: week 13

Omdat ik mijn eigen goede raad niet in de wind wil slaan, een overzichtje van waar ik dankbaar voor ben. Afgelopen week werd ik blij van:

maandag: oma en opa
We maken van de nood en deugd, en breien aan een bezoekje aan de oogarts een bezoekje aan oma en opa. Gezelligheid en lekker eten (en Jackie die daar toch altijd een pak beter dut dan hier thuis, straf genoeg).

dinsdag: adios Lien
De laatste werkdag van een fijne collega wordt afgesloten met een heerlijk etentje. Ik ga achterdochtig aan tafel want ik las een vernietigende recensie van het betreffende restaurant, maar we eten verbazingwekkend lekker. Lien, we gaan je missen, maar we weten allemaal dat die nieuwe job je op het lijf geschreven is.

woensdag: snailmail
Of slakkenpost, of 'post', voor wie post nog gewoon post is en geen sms, snapchat, facebookbericht of mail. Van één van mijn favoriete mensen. Op één van de meest herfstige lentedagen sinds de metingen zegt ze mij "ervan te genieten". Mijn zonnestraaltje op een gure dag.


donderdag: my girls
In Leuven. Een heerlijke avond. Met lekkere kaas en frambozentaart om je vingers en duimen bij af te likken (en je riem een gaatje losser te zetten). Maar vooral zo'n geweldige madammen. Ik prijs mezelf zo gelukkig met dit clubje.

vrijdag: pasta puttanesca
Zoals zo vaak tegenwoordig zorgt het lief voor het eten. Vanavond: pasta puttanesca. Het blijft een toppertje hier bij ons.

zaterdag: relaxdag
Zwangerschapsyoga in de voormiddag, en een lange dut met het kind op de sofa in de namiddag.


zondag: #kraamkost voor Martha
Of voor haar ouders en haar zusje eigenlijk. We bezoeken baby Martha en trakteren het jonge gezin op asperges à la Flamande. Meneer Fresita toont zich alweer een geweldige kok, twee rapley-peuters smullen gretig mee. Iedereen blij. De baby gedraagt zich zo voorbeeldig dat ik er even naar begin te verlangen mijn buikbewoner in mijn armen te kunnen nemen.

2 opmerkingen:

  1. Ik vond zwangerschapskleren zo leuk omdat je daarin jebuik lekker mag laten hangen, ook als je te eel gegeten hebt. Niemand ziet het verschil tussen de babybuik of dessertjesbuik :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zalig hè. Dat was dan ook absoluut een voordeel na de frambozentaart :-)

    BeantwoordenVerwijderen