Doorgaan naar hoofdcontent

Go Chicago!

Uit eten met kinderen: geen sinecure. Sinds een paar maanden is Brussel een wat dat betreft fijn adres rijker. Aan de Vlaamsesteenweg 45 huist nu het eetcafé Chicago. Het eten is er eerder oké dan subliem, maar wat het zo bijzonder maakt, is dat het kindvriendelijk is. Maar dan echt kindvriendelijk. Tot nu toe was voor mij het toppunt van kindvriendelijkheid in een horecazaak: één kinderstoel, iets van speelgoed en een verschoontafel. Dat is al heel wat. Bij Delicatessen, een paar honderd meter verderop, vind je dat bijvoorbeeld. Maar bij Chicago is het heel andere koek. Om te beginnen is de zaak naar de normen van Brussel Centrum nogal enorm. Er staan wel twintig degelijke kinderstoelen, er staan een vijftal kindergerechten op de kaart, er is kinderbestek, een uitgebreide speelhoek, een kindertoiletje en uitgebreide verschoonaccomodatie. Waar zelfs natte en droge doekjes voorhanden zijn! Bovendien is het geduld van het personeel eindeloos. Ze moeten vaak halsbrekende toeren uithalen om niet te verongelukken over rondslingerend speelgoed of rondrennende kinderen terwijl ze borden warm eten en dienbladen vol drank in hun handen hebben (het personeel, niet die rondrennende kinderen). En toch kon ik ze nog niet één keer betrappen op een zucht of een geërgerd gezicht. Terwijl dat absoluut te begrijpen zou zijn.

Ik was er al met man en kind, een tijdje geleden zat ik er met kind, een vriendin en haar kleuter (wat een luxe: we hebben er na de lunch nog zeker een uur gezeten met een koffietje terwijl onze kinderen zich amuseerden, zonder ons of anderen al te veel lastig te vallen). En vandaag lunchten we er dus weer.

We, dat zijn Jackie en ik, samen met twee vriendinnen en hun peuters. Twee vriendinnen die ik leerde kennen in de wittebroodsweken en -maanden na de geboorte van Jackie. Dat zalige half jaartje Brussel met baby. Die drie baby's van weleer zijn dus intussen flinke peuters van twee en bijna twee, en ze worden straf genoeg ook alledrie zeer binnenkort grote zus.

Daar zaten we dan, drie dikke buiken (waarbij het mijne echt nog een beginnersbuikje is) met drie grote kleine meisjes. Het zou overdreven zijn te stellen dat het écht relaxed was. Onze meisjes hun dutjesregimes zijn blijkbaar slecht op elkaar afgestemd dus er kwam wel wat humeurigheid aan te pas, maar het is fijn ergens te zitten waar je je daar niet al te gegeneerd over moet voelen.

Als het echt relaxed was, had ik waarschijnlijk wel enkele foto's gemaakt, zoals ik van plan was. Dat is dus niet gebeurd. Dus u zult het moeten doen met deze foto's die ik leende van de website van de zaak zelf:




De foto's van de lege Chicago stralen wel wat meer sereniteit uit dan dat het tijdens de lunch het geval is. Want uiteraard zijn wij niet de enige mensen met kinderen die snakten naar een zaak waar ze welkom zijn met hun kroost. (We botsten er zowaar op nòg een moeder die we in diezelfde periode leerden kennen, zij zette inmiddels al een tweede én een derde kind op de wereld en was nu op stap met die blakende tweeling). Ik kan me best voorstellen dat Chicago een beetje hels moet zijn voor wie (even) kinderloos is en rustig wil lunchen. Maar met kinderen is dit echt een topper. En doordat er best wel wat zorg besteed is aan de inhoud, is het ook gewoon een hele mooie zaak. Zie je hoe licht het daar is? En die leuke tafeltjes! En die plantenhangers! En dan moet je de vintage schoteltjes nog eens zien waarop ze hun muffins en hun latte serveren. Moest ik niet zo goed opgevoed zijn, ik zou ze zo pikken.

Reacties

  1. jaaa, danku voor de tip nogmaals :) Wij waren er dit weekend nog eens met buitenlands bezoek, en ik kan bij deze bevestigen dat ook vier volwassenen zonder kinders enthousiast zijn van Chicago!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie