dinsdag 8 september 2015

appeltaartdag

Net als je je frustraties over je, euhm, pittige peuter wereldkundig maakt, besluit zij zich eens zo goed te gedragen dat het bijna belachelijk wordt.

Op maandag gaat Jackie niet naar de crèche. Een dag waarnaar ik, zeker nu Lucille er is, met gemengde gevoelens uitkijk. Maar gisteren was er eentje uit de duizend. Eentje zonder driftbuien, eentje van op tijd op afspraken geraken met aangeklede kinderen, van flinke dutjes, boekjes lezen op de bank en netjes eten.

En van appeltaart! Na het dutje werd ik prompt aan de eerder gemaakte belofte herinnerd: "We gaan taart bakken!"

Een restje mascarpone in de frigo leidde me naar een eenvoudig recept van een geweldige taart. Ik vergat de appelstukjes te bakken in de pan, dus bij mij ging er een taart met rauwe appel de oven in. Ook lekker, maar voorgebakken ongetwijfeld nog beter. Andere aanpassing: de rozijntjes werden in water geweekt in plaats van in calvados. Kindvriendelijkheid en al. (En geen calvados in huis, dat ook).

En ja, Jackie hielp echt. Deeg doorprikken, insmeren met ei, "ozijnen" weken, kwaliteitscontrole van de ingrediënten ...En tussendoor poseerde ze zowaar ook nog eens gewillig.


Alsof de duivel ermee gemoeid was.


4 opmerkingen:

 1. hier ook 2 meisjes van dezelfde leeftijd als de jouwe (ongeveer), dus begrijp je 'gemengde gevoelens' heel erg goed. Blij te lezen dat ik niet de enige ben die na een dagje met zo'n 2 pagadders met haar hoofd in haar handen zit. Ga d'r ne keer meer over klagen, wie weet wordt de oudste dan ook op slag 'handelbaar' ;-)
  Tip om je rozijntjes te weken: appelsap is een lekker alternatief voor calvados...!
  Succes met de meiden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet! En ja, die appelsap, daar had ik ook aan gedacht, maar ook dat hadden we niet in huis. Maar de volgende keer ga ik het zeker zo eens doen!

   Verwijderen
 2. Nog iemand die haar boekenkast sorteert op kleur. :-) We hadden het er onlangs over op de boekenclub. Momenteel nog geen boekenkasten hier (verbouwingen), maar ik overweeg hetzelfde.
  Ziet er heerlijk uit, trouwens!
  Goed dat je het neerschrijft, dan kan je bij een dag vol driftbuien misschien eens terug komen lezen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, goed opgemerkt! Het vraagt om de zoveel tijd wel eens om een grote opruim, toch in dit soort vakkenkast, want het lijkt een beetje op tetris spelen maar dan met zeer slecht gevormde blokjes :-)

   Verwijderen