Doorgaan naar hoofdcontent

kringloopgeluk

De maand waarin ik niets nieuws zou kopen is voorbij. Een mooie gelegenheid om blij te zijn met wat je hebt. En daar zit bij mij een heleboel kringloopgeluk tussen. Rommelmarktschatten, familie-erfstukken, kringwinkelvondsten... Best wel wat van mijn favoriete spullen waren ooit van iemand anders.

Het dressoir van mijn grootmoeder. Ze is al meer dan 30 jaar dood. Haar foto staat er bovenop.

Lamp uit het ouderlijke huis van een jeugdvriendinnetje. Fijn dat ze aan mij dachten toen hij weg mocht!

Het bureautje van Jackie. Een cadeau voor onszelf na één jaar borstvoeding. Er bovenop een telefoon en kassa in nep-vintage Fisher Price.

Mijn verzameling vintage-schoenen. Allemaal afdankertjes van mijn mama. I love them all!

Deze cassettespeler was een geboortecadeautje voor Jackie. En hij werkt!

een greep uit mijn collectie vintage-jurkjes. Sommigen van mijn mama, anderen tweedehands gekocht. 

Mijn mooie mooie jas. Een paar jaar geleden werd ik er verliefd op in de etalage van een tweedehandswinkel.  

het krokodilletje van mama. Omdat het vintage is, mag het. Sorry kroko.
De Tiny's! De ene al wat ouder dan de andere. Allemaal zo mooi!

nieuwste oudje: pennendoos uit de Oxfam-winkel. 

Reacties

 1. Mooie collectie! Op die jas zou ik ook verliefd worden, denk ik. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik wandelde 's avonds altijd voorbij die etalage en toen ik er eens binnenging om te vragen welke maat het was, zei de winkeldame "uw maat" :-) Ik was meteen verkocht en de jas ook.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. dankjewel Sarah! Ik zag bij jou ook een mooie verzameling!

   Verwijderen
 3. Dat dressoir! en dat bureau'tje! en Tiny :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het bureau was dan ook echt duur. Bij een antiekwinkeltje bij het Vossenplein. Maar de Tiny's, daar smijten ze op elke rommelmarkt mee naar je hoofd hè. Jackie is intussen ook fan van "Inny".

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …