Doorgaan naar hoofdcontent

#dinsdagpinsdag week 46


Tweede aflevering van mijn dinsdag-pinsdag. Niet per sé aanraders, want ik heb ze zelf nog niet uitgeprobeerd. Eerder reminders, voor mezelf, om ook eens wat te doen met die pins. Van vorige week probeerde ik pin 4 en pin 7 uit. De soep van nummer 4 is niet voor herhaling vatbaar, de yoghurtparfait van nummer 7 staat nog in de frigo besef ik net. En oh ja, er werd hier gisteren ook geschilderd met wattenstaafjes. Een ideetje uit nummer 2.

Deze week:

1. Josette


Een tijdje geleden werd ik verliefd op een prachtige gebreide trui in een etalage. Ik hol blijkbaar al màànden achter de feiten aan want ie-de-reen weet dat het om een "Bernadette" gaat. Superzachte wollen truien in poederkleurtjes, poepsimpel en vreselijk duur. En zoals dat gaat met hypes, zijn er intussen ook copycats. Zoals de Josette. Wol en werkbeschrijving te koop bij Mercerie Govaerts. Ik broed op een plan met mijn breiende bomma in één van de hoofdrollen.


2. One Goal a Day


Een mooie regel in simplify-your-life-land: houd het op één doelstelling per dag. Haalbaar en voldoening gevend. Hier een mooi voorbeeld van hoe je dat er nog leuk kan doen uitzien ook.

3. Creativiteit

Mooie woorden over creativiteit. Inspirerend. En daar gaat Pinterest over.


4. Voor de hal

Ik ben een erg grote fan van het blog A Beautiful Mess. Wat mij betreft mag de hal van het huis waarin wij binnenkort gaan wonen er uitzien als bovenstaande. Vermoedelijk wel véél en véél "messier".5. Hummus 


Drie grote hummus-fans hier in huis. Misschien wel vier, maar van Lucille weten we het nog niet. En zelfgemaakt is altijd beter. En omdat het herfst is: dit keer een recept met pompoen.


6. Koekjes 


Hoe eenvoudiger het recept, hoe liever. En ook vaak: hoe minder ingrediënten, hoe gezonder. Tenzij je twee ingrediënten geraffineerde suiker en blauwe kleurstof zijn misschien. Hier: koekjes van bananen en havermout.


7. Peuterhandleiding


Die peuter hier in huis is niet altijd de gemakkelijkste. Dit artikel wil ik daarom graag aandachtig lezen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …