Doorgaan naar hoofdcontent

#dinsdagpinsdag week 46


Tweede aflevering van mijn dinsdag-pinsdag. Niet per sé aanraders, want ik heb ze zelf nog niet uitgeprobeerd. Eerder reminders, voor mezelf, om ook eens wat te doen met die pins. Van vorige week probeerde ik pin 4 en pin 7 uit. De soep van nummer 4 is niet voor herhaling vatbaar, de yoghurtparfait van nummer 7 staat nog in de frigo besef ik net. En oh ja, er werd hier gisteren ook geschilderd met wattenstaafjes. Een ideetje uit nummer 2.

Deze week:

1. Josette


Een tijdje geleden werd ik verliefd op een prachtige gebreide trui in een etalage. Ik hol blijkbaar al màànden achter de feiten aan want ie-de-reen weet dat het om een "Bernadette" gaat. Superzachte wollen truien in poederkleurtjes, poepsimpel en vreselijk duur. En zoals dat gaat met hypes, zijn er intussen ook copycats. Zoals de Josette. Wol en werkbeschrijving te koop bij Mercerie Govaerts. Ik broed op een plan met mijn breiende bomma in één van de hoofdrollen.


2. One Goal a Day


Een mooie regel in simplify-your-life-land: houd het op één doelstelling per dag. Haalbaar en voldoening gevend. Hier een mooi voorbeeld van hoe je dat er nog leuk kan doen uitzien ook.

3. Creativiteit

Mooie woorden over creativiteit. Inspirerend. En daar gaat Pinterest over.


4. Voor de hal

Ik ben een erg grote fan van het blog A Beautiful Mess. Wat mij betreft mag de hal van het huis waarin wij binnenkort gaan wonen er uitzien als bovenstaande. Vermoedelijk wel véél en véél "messier".5. Hummus 


Drie grote hummus-fans hier in huis. Misschien wel vier, maar van Lucille weten we het nog niet. En zelfgemaakt is altijd beter. En omdat het herfst is: dit keer een recept met pompoen.


6. Koekjes 


Hoe eenvoudiger het recept, hoe liever. En ook vaak: hoe minder ingrediënten, hoe gezonder. Tenzij je twee ingrediënten geraffineerde suiker en blauwe kleurstof zijn misschien. Hier: koekjes van bananen en havermout.


7. Peuterhandleiding


Die peuter hier in huis is niet altijd de gemakkelijkste. Dit artikel wil ik daarom graag aandachtig lezen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besch…

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

#meiplasticvrij: wij doen mee! Mijn eerste bevindingen

De hoeveelheid plastic die ons huishouden genereert, het is me al lang een doorn in het oog. We hebben de mogelijkheid om plastic apart naar het containerpark te brengen, het hoeft dus niet bij het restafval. Om de paar weken hebben wij een gigantische zak vol, en dat had ik graag anders gezien.

Maar als je in de supermarkt biologische groenten en fruit koopt, zijn die haast altijd in plastic verpakt. En het broodbeleg zit ook verpakt in gruwelijk veel plastic.Toen ik hoorde over #meiplasticvrij besloot ik onmiddellijk dat ik hieraan wilde meedoen. Onze bijna vijfjarige Jackie is enthousiast en bedacht zelf al een paar fijne actieplannen: "dan kopen we geen snoep in mei, want daar zit altijd plastic rond".


We zijn intussen vijf dagen bezig. Er is nog wel wat plastic in onze zak beland, maar dat komt dan doorgaans van producten die we nog in april kochten. Een doosje cashewnoten en een pakje kaas geraakten op, en een pot Griekse yoghurt van Pur Natur.


Wat deed ik intussen…