Doorgaan naar hoofdcontent

dinsdag pinsdag: week 22

Ik sprokkelde weer wat rond op Pinterest en deel u graag mijn favorieten. En ik neem mij voor om deze week met minstens één gedeelde pin aan de slag te gaan. 

1. dekbedHet idee om een dekbedovertrek te maken met de massa's mooie stofjes die hier in de kast liggen, waart al een tijdje rond in mijn geest. Misschien moet ik het gewoon maar eens doen. Gepind van een blog van Stylejuicer over Rice.

2. cirkeltop


Ik verkeer tegenwoordig een beetje in een vestimentaire crisis. ("Ik heb niets om aan te doen", u kent dat wel.) Als je kan naaien, kan zulks gemakkelijk opgelost worden. Zelfs als je, zoals ik, niet echt heel goed kunt naaien. Want deze cirkeltop van Sweet Lemonayde ziet er echt wel simpel uit.

3. wildthings


Dit naaiboek ziet er zo vrolijk uit, dat ik plots weer veel zin krijg om kleurige fleurige kinderkleren te maken. Op mijn verlanglijst!

4. kleurtjesdoos


Praktisch, vrolijk en simpel. En een reden om wc-rolletjes te sparen. Naar een idee van de vrolijke blog van Tante Perzik!

5. pauwenveer


Ik vind pauwenveren prachtig. En ik vind vilt heerlijk materiaal om mee te werken. Gezien op Etsy, helaas is de verkoper niet meer actief. Zelf maken dan maar!

6. borduren 2.0


Ana Teresa Barboza doet adembenemende dingen met naald en draad. Net als 19 andere borduur-kunstenaars.

7. geduld


Deze geduldige beer komt van mijn pinterest-bord "lachen". De oorspronkelijke link werkt niet meer, maar de beer blijft geduldig. En grappig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …