Doorgaan naar hoofdcontent

dinsdag pinsdag: week 22

Ik sprokkelde weer wat rond op Pinterest en deel u graag mijn favorieten. En ik neem mij voor om deze week met minstens één gedeelde pin aan de slag te gaan. 

1. dekbedHet idee om een dekbedovertrek te maken met de massa's mooie stofjes die hier in de kast liggen, waart al een tijdje rond in mijn geest. Misschien moet ik het gewoon maar eens doen. Gepind van een blog van Stylejuicer over Rice.

2. cirkeltop


Ik verkeer tegenwoordig een beetje in een vestimentaire crisis. ("Ik heb niets om aan te doen", u kent dat wel.) Als je kan naaien, kan zulks gemakkelijk opgelost worden. Zelfs als je, zoals ik, niet echt heel goed kunt naaien. Want deze cirkeltop van Sweet Lemonayde ziet er echt wel simpel uit.

3. wildthings


Dit naaiboek ziet er zo vrolijk uit, dat ik plots weer veel zin krijg om kleurige fleurige kinderkleren te maken. Op mijn verlanglijst!

4. kleurtjesdoos


Praktisch, vrolijk en simpel. En een reden om wc-rolletjes te sparen. Naar een idee van de vrolijke blog van Tante Perzik!

5. pauwenveer


Ik vind pauwenveren prachtig. En ik vind vilt heerlijk materiaal om mee te werken. Gezien op Etsy, helaas is de verkoper niet meer actief. Zelf maken dan maar!

6. borduren 2.0


Ana Teresa Barboza doet adembenemende dingen met naald en draad. Net als 19 andere borduur-kunstenaars.

7. geduld


Deze geduldige beer komt van mijn pinterest-bord "lachen". De oorspronkelijke link werkt niet meer, maar de beer blijft geduldig. En grappig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besch…

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

#meiplasticvrij: wij doen mee! Mijn eerste bevindingen

De hoeveelheid plastic die ons huishouden genereert, het is me al lang een doorn in het oog. We hebben de mogelijkheid om plastic apart naar het containerpark te brengen, het hoeft dus niet bij het restafval. Om de paar weken hebben wij een gigantische zak vol, en dat had ik graag anders gezien.

Maar als je in de supermarkt biologische groenten en fruit koopt, zijn die haast altijd in plastic verpakt. En het broodbeleg zit ook verpakt in gruwelijk veel plastic.Toen ik hoorde over #meiplasticvrij besloot ik onmiddellijk dat ik hieraan wilde meedoen. Onze bijna vijfjarige Jackie is enthousiast en bedacht zelf al een paar fijne actieplannen: "dan kopen we geen snoep in mei, want daar zit altijd plastic rond".


We zijn intussen vijf dagen bezig. Er is nog wel wat plastic in onze zak beland, maar dat komt dan doorgaans van producten die we nog in april kochten. Een doosje cashewnoten en een pakje kaas geraakten op, en een pot Griekse yoghurt van Pur Natur.


Wat deed ik intussen…