Doorgaan naar hoofdcontent

GIVEAWAY!!!! Boek Vriendelijkheid in Huis

Yihaaaa! Gelijk een echte mag ik van Ikea twee boeken weggeven!

Ik was een tijdje geleden al enthousiast over de nieuwe Användbar-collectie van Ikea. De katoenen fruit- en groentenzakjes doen intussen hard hun best om elke keer mee boodschappen te gaan doen en ik werd helemaal blij van het boek "Vriendelijkheid in Huis - 50 creatieve ideeën voor bewuster wonen."


Een mooi vormgegeven boek dat in heldere tekstjes en mooie foto's het verhaal vertelt van 5 inspirerende mensen / gezinnen. Citydweller Raphael werd bioboer en imker en ontvangt op zijn sprookjesboerderij helpende handen van over de hele wereld. Linnea en Jesper brengen, samen met hun kinderen, al hun vrije tijd door in hun vakantiehuisje waar ze zo eenvoudig mogelijk proberen te leven. De jonge foodies Mia en Jakob leven zowat in hun keuken, waar ze naast vegetarisch eten ook verzorgingsproducten brouwen. Anna en haar dochtertje Astrid, rasechte stadsmeisjes met een groen hart, doen er alles aan het leven in de stad aangenamer, gezonder en groener te maken. Net als Cord en Karin, die een adembenemende tuin hebben, maar dan op vijf hoog.


Elk hoofdstukje sluit af met een lijstje van 10 praktische tips, er zijn eenvoudige recepten voor deodorant, voor shampoo, voor haarstylingspray, voor een groen energiedrankje, voor chiapudding en voor cashewsaus. Een stappenplannetje om zelf je groenten te verbouwen.

En ja, het is een boek van Ikea. Dat zou je eventueel kunnen zien aan de Ikea-producten die je hier en daar tegenkomt op de foto's. Maar: als je foto's maakt van hedendaagse interieurs is daar zo goed als altijd wel ergens een Ikea-stuk op te zien. En: de meeste interieurstuks op de foto's zijn vintage of zelfgebouwd. Geen meubelgigant-propaganda dus. Gewoon een fijn, inspirerend bladerboek.

En ik geef er twee weg! Ik kies op zondag 24 juli de onschuldigste van de vier kinderhanden in huis. Die hand zal twee namen trekken van mensen die deze blogpost delen op facebook én een berichtje achterlaten onder deze blogpost. En die krijgen dit leuke boek in de bus!

Veel succes!
Reacties

 1. Hoe geweldig, ik ben helemaal benieuwd naar de tips... :-),

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me idd een mooi en inspirerend boek! Ik maak graag kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sarah Vanden Bremt13 juli 2016 om 13:58

  ooh, die wil ik wel winnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh tof, ik doe mee! Ik had het boek vorige week nog vast in de Ikea hier en bedacht toen dat ik dat boek wel zou willen, mar dan in het Nederlands (en dat is hier niet te vinden, of course). Ik doe dus graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook helemaal enthousiast! Hoe bewuster, hoe beter, tips zijn altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! Heb al meerdere boeken van Ikea. Dit lijkt me weer een leuk boek met interessante tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verhalen van inspirerende gezinnen daar zijn wij altijd curieus naar. De IKEA-fan !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe mee omdat ik uw eeuwig trouwe bloglezer blijf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh dat lijkt me een zeer inspirerend boek. En meteen ontdek ik ook hier jouw blog die ik ook heel nieuwsgierig ga'doorbladeren' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh ja, ik heb je blogbericht gedeeld op facebook. Jeanine Vanbesien.

   Verwijderen
  2. Ik heb je blogbericht ook gedeeld op facebook :-)
   Jeanine Vanbesien

   Verwijderen
  3. Is genoteerd Nine, je maakt kans ;-)

   Verwijderen
 10. Ik duim... hou zo al van boeken en dit onderwerp leunt aan bij de interesses!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bedankt voor het meedoen allen! Sofie Dekkers en Katrien Roels hebben gewonnen en kunnen hun exemplaar binnenkort verwachten!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…