Doorgaan naar hoofdcontent

GIVEAWAY!!!! Boek Vriendelijkheid in Huis

Yihaaaa! Gelijk een echte mag ik van Ikea twee boeken weggeven!

Ik was een tijdje geleden al enthousiast over de nieuwe Användbar-collectie van Ikea. De katoenen fruit- en groentenzakjes doen intussen hard hun best om elke keer mee boodschappen te gaan doen en ik werd helemaal blij van het boek "Vriendelijkheid in Huis - 50 creatieve ideeën voor bewuster wonen."


Een mooi vormgegeven boek dat in heldere tekstjes en mooie foto's het verhaal vertelt van 5 inspirerende mensen / gezinnen. Citydweller Raphael werd bioboer en imker en ontvangt op zijn sprookjesboerderij helpende handen van over de hele wereld. Linnea en Jesper brengen, samen met hun kinderen, al hun vrije tijd door in hun vakantiehuisje waar ze zo eenvoudig mogelijk proberen te leven. De jonge foodies Mia en Jakob leven zowat in hun keuken, waar ze naast vegetarisch eten ook verzorgingsproducten brouwen. Anna en haar dochtertje Astrid, rasechte stadsmeisjes met een groen hart, doen er alles aan het leven in de stad aangenamer, gezonder en groener te maken. Net als Cord en Karin, die een adembenemende tuin hebben, maar dan op vijf hoog.


Elk hoofdstukje sluit af met een lijstje van 10 praktische tips, er zijn eenvoudige recepten voor deodorant, voor shampoo, voor haarstylingspray, voor een groen energiedrankje, voor chiapudding en voor cashewsaus. Een stappenplannetje om zelf je groenten te verbouwen.

En ja, het is een boek van Ikea. Dat zou je eventueel kunnen zien aan de Ikea-producten die je hier en daar tegenkomt op de foto's. Maar: als je foto's maakt van hedendaagse interieurs is daar zo goed als altijd wel ergens een Ikea-stuk op te zien. En: de meeste interieurstuks op de foto's zijn vintage of zelfgebouwd. Geen meubelgigant-propaganda dus. Gewoon een fijn, inspirerend bladerboek.

En ik geef er twee weg! Ik kies op zondag 24 juli de onschuldigste van de vier kinderhanden in huis. Die hand zal twee namen trekken van mensen die deze blogpost delen op facebook én een berichtje achterlaten onder deze blogpost. En die krijgen dit leuke boek in de bus!

Veel succes!
Reacties

 1. Hoe geweldig, ik ben helemaal benieuwd naar de tips... :-),

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me idd een mooi en inspirerend boek! Ik maak graag kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sarah Vanden Bremt13 juli 2016 om 13:58

  ooh, die wil ik wel winnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh tof, ik doe mee! Ik had het boek vorige week nog vast in de Ikea hier en bedacht toen dat ik dat boek wel zou willen, mar dan in het Nederlands (en dat is hier niet te vinden, of course). Ik doe dus graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook helemaal enthousiast! Hoe bewuster, hoe beter, tips zijn altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! Heb al meerdere boeken van Ikea. Dit lijkt me weer een leuk boek met interessante tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verhalen van inspirerende gezinnen daar zijn wij altijd curieus naar. De IKEA-fan !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe mee omdat ik uw eeuwig trouwe bloglezer blijf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh dat lijkt me een zeer inspirerend boek. En meteen ontdek ik ook hier jouw blog die ik ook heel nieuwsgierig ga'doorbladeren' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh ja, ik heb je blogbericht gedeeld op facebook. Jeanine Vanbesien.

   Verwijderen
  2. Ik heb je blogbericht ook gedeeld op facebook :-)
   Jeanine Vanbesien

   Verwijderen
  3. Is genoteerd Nine, je maakt kans ;-)

   Verwijderen
 10. Ik duim... hou zo al van boeken en dit onderwerp leunt aan bij de interesses!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bedankt voor het meedoen allen! Sofie Dekkers en Katrien Roels hebben gewonnen en kunnen hun exemplaar binnenkort verwachten!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…