woensdag 13 juli 2016

GIVEAWAY!!!! Boek Vriendelijkheid in Huis

Yihaaaa! Gelijk een echte mag ik van Ikea twee boeken weggeven!

Ik was een tijdje geleden al enthousiast over de nieuwe Användbar-collectie van Ikea. De katoenen fruit- en groentenzakjes doen intussen hard hun best om elke keer mee boodschappen te gaan doen en ik werd helemaal blij van het boek "Vriendelijkheid in Huis - 50 creatieve ideeën voor bewuster wonen."


Een mooi vormgegeven boek dat in heldere tekstjes en mooie foto's het verhaal vertelt van 5 inspirerende mensen / gezinnen. Citydweller Raphael werd bioboer en imker en ontvangt op zijn sprookjesboerderij helpende handen van over de hele wereld. Linnea en Jesper brengen, samen met hun kinderen, al hun vrije tijd door in hun vakantiehuisje waar ze zo eenvoudig mogelijk proberen te leven. De jonge foodies Mia en Jakob leven zowat in hun keuken, waar ze naast vegetarisch eten ook verzorgingsproducten brouwen. Anna en haar dochtertje Astrid, rasechte stadsmeisjes met een groen hart, doen er alles aan het leven in de stad aangenamer, gezonder en groener te maken. Net als Cord en Karin, die een adembenemende tuin hebben, maar dan op vijf hoog.


Elk hoofdstukje sluit af met een lijstje van 10 praktische tips, er zijn eenvoudige recepten voor deodorant, voor shampoo, voor haarstylingspray, voor een groen energiedrankje, voor chiapudding en voor cashewsaus. Een stappenplannetje om zelf je groenten te verbouwen.

En ja, het is een boek van Ikea. Dat zou je eventueel kunnen zien aan de Ikea-producten die je hier en daar tegenkomt op de foto's. Maar: als je foto's maakt van hedendaagse interieurs is daar zo goed als altijd wel ergens een Ikea-stuk op te zien. En: de meeste interieurstuks op de foto's zijn vintage of zelfgebouwd. Geen meubelgigant-propaganda dus. Gewoon een fijn, inspirerend bladerboek.

En ik geef er twee weg! Ik kies op zondag 24 juli de onschuldigste van de vier kinderhanden in huis. Die hand zal twee namen trekken van mensen die deze blogpost delen op facebook én een berichtje achterlaten onder deze blogpost. En die krijgen dit leuke boek in de bus!

Veel succes!
15 opmerkingen:

 1. Hoe geweldig, ik ben helemaal benieuwd naar de tips... :-),

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me idd een mooi en inspirerend boek! Ik maak graag kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sarah Vanden Bremt13 juli 2016 om 04:58

  ooh, die wil ik wel winnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh tof, ik doe mee! Ik had het boek vorige week nog vast in de Ikea hier en bedacht toen dat ik dat boek wel zou willen, mar dan in het Nederlands (en dat is hier niet te vinden, of course). Ik doe dus graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook helemaal enthousiast! Hoe bewuster, hoe beter, tips zijn altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! Heb al meerdere boeken van Ikea. Dit lijkt me weer een leuk boek met interessante tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verhalen van inspirerende gezinnen daar zijn wij altijd curieus naar. De IKEA-fan !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe mee omdat ik uw eeuwig trouwe bloglezer blijf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh dat lijkt me een zeer inspirerend boek. En meteen ontdek ik ook hier jouw blog die ik ook heel nieuwsgierig ga'doorbladeren' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh ja, ik heb je blogbericht gedeeld op facebook. Jeanine Vanbesien.

   Verwijderen
  2. Ik heb je blogbericht ook gedeeld op facebook :-)
   Jeanine Vanbesien

   Verwijderen
  3. Is genoteerd Nine, je maakt kans ;-)

   Verwijderen
 10. Ik duim... hou zo al van boeken en dit onderwerp leunt aan bij de interesses!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bedankt voor het meedoen allen! Sofie Dekkers en Katrien Roels hebben gewonnen en kunnen hun exemplaar binnenkort verwachten!

  BeantwoordenVerwijderen