donderdag 11 augustus 2016

binnenkort tijdelijk in IKEA: SÄLLSKAP

In oktober komt IKEA met een heel mooie tijdelijke collectie: Sällskap staat voor Zweeds traditioneel design met een funky twist. Een geslaagde combinatie van strakke Scandinavische ontwerpen met folkloristische elementen. Multifunctionele stuks, zoals stoelen en banken met opbergruimte, zijn vooral een aanwinst voor huizen waar kinderen wonen en waar de ruimte eerder beperkt is. Dat was dan ook de inspiratiebron voor deze collectie: ooit was het idee van een ruimte voor het hele gezin nogal baanbrekend. Nu mag de woonruimte al wat kindvriendelijker, maar liefst zonder er uit te zien als een indoor-speeltuin. Ik heb alvast mijn verlanglijstje klaar.

een bankje met een opbergbak eronder - living/keuken/kinderkamer/inkomhal... alles kan!

of het stoeltje, ook leuk.

Ik ben geleidelijk alle saaie theedoeken aan het vervangen door funky exemplaren. Deze komen in aanmerking.

ik twijfel over deze kast met glazen deuren. Heel mooi, voor kinderkleren bijvoorbeeld. Maar dan moeten die kleren wel altijd netjes liggen...

roze bloemenlampjes: bijna té schattig.

een spiegel met bakjes voor "rommeltjes". Altijd handig.

2 opmerkingen:

  1. Hoe leuk is dit. Wij hebben last van een chronisch plaatsgebrek :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. echt hè! Die opbergbank- en stoel zijn echt een goed idee denk ik. En ja, dat plaatsgebrek... ik ken het gevoel. Maar toch zou ik niet groter willen wonen. Ik zou eigenlijk liever minder spullen hebben :-) (en toch heb ik weer zin om binnenkort weer naar Ikea te gaan ;-) )

      Verwijderen