Doorgaan naar hoofdcontent

binnenkort tijdelijk in IKEA: SÄLLSKAP

In oktober komt IKEA met een heel mooie tijdelijke collectie: Sällskap staat voor Zweeds traditioneel design met een funky twist. Een geslaagde combinatie van strakke Scandinavische ontwerpen met folkloristische elementen. Multifunctionele stuks, zoals stoelen en banken met opbergruimte, zijn vooral een aanwinst voor huizen waar kinderen wonen en waar de ruimte eerder beperkt is. Dat was dan ook de inspiratiebron voor deze collectie: ooit was het idee van een ruimte voor het hele gezin nogal baanbrekend. Nu mag de woonruimte al wat kindvriendelijker, maar liefst zonder er uit te zien als een indoor-speeltuin. Ik heb alvast mijn verlanglijstje klaar.

een bankje met een opbergbak eronder - living/keuken/kinderkamer/inkomhal... alles kan!

of het stoeltje, ook leuk.

Ik ben geleidelijk alle saaie theedoeken aan het vervangen door funky exemplaren. Deze komen in aanmerking.

ik twijfel over deze kast met glazen deuren. Heel mooi, voor kinderkleren bijvoorbeeld. Maar dan moeten die kleren wel altijd netjes liggen...

roze bloemenlampjes: bijna té schattig.

een spiegel met bakjes voor "rommeltjes". Altijd handig.

Reacties

  1. Hoe leuk is dit. Wij hebben last van een chronisch plaatsgebrek :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. echt hè! Die opbergbank- en stoel zijn echt een goed idee denk ik. En ja, dat plaatsgebrek... ik ken het gevoel. Maar toch zou ik niet groter willen wonen. Ik zou eigenlijk liever minder spullen hebben :-) (en toch heb ik weer zin om binnenkort weer naar Ikea te gaan ;-) )

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…