Doorgaan naar hoofdcontent

nog eens Loretta - over relaties

Het boek waarover ik het al had, is terug naar de bib. Naast het lijstje dat ik al deelde, was er daar nog een stukje in dat ik graag wou overnemen. Ik was van plan het in mijn schrijfboekje op te schrijven, maar dan heeft u er niets aan. En eerlijk gezegd: dat vind ik dat binnen een paar weken gewoon ook niet meer terug.

Loretta Laroche schreef namelijk ook iets over relaties. Daarover is natuurlijk al heel veel geschreven. Nu heb ik wel het geluk van het beste lief van de wereld gekozen te hebben, dat scheelt. En ik zou ook niet de moeilijkste vrouw zijn die er bestaat, wordt gezegd. Maar wij hebben samen een kind dat nogal veel van onze aandacht en tijd opeist. Optelsom: Jackie gaat laat slapen, ik ga graag vroeg slapen, Johan staat ontiegelijk vroeg op om te gaan werken, ik kom laat thuis van mijn werk ... er passeert af en toe wel eens een week waarin Johan en ik elkaar nauwelijks gesproken hebben. Of toch gesproken over iets anders dan praktisch overleg, en hoe we de grillen van ons kind beter zouden aanpakken. Bovendien word ik kribbig van te weinig slaap, en te weinig slaap is best vaak aan de orde hier. Dus dan moet ik me ervoor hoeden dat de weinige woorden die ik tegen de man van mijn leven zeg, dat dat geen sneren zijn.


(foto door de weergaloze Peter Van Gelder, meer werk terug te vinden op facebook)In het boekje "Relax - het leven is al zo kort" staat er een mooi lijstje met tips voor een goede relatie. Ik geef ze maar mee (en print ze daarna af om ze aan de binnenkant van mijn badkamerkastje te plakken denk ik)

 • accepteer anderen zoals ze zijn
 • wees aardig en attent
 • creëer een liefdevolle atmosfeer
 • uit geen kritiek
 • breng het beste bij elkaar naar boven
 • kleineer je partner niet
 • groei samen
 • ga om met positieve mensen
 • laat je geliefden toe in je hart
 • ga samen voor een gemeenschappelijk doel
 • kus, omhels en houd vaak elkaars hand vast
 • lach samen tot je ervan moet huilen
 • ga er samen op uit, dans, wandel, fiets en zwier
 • smoor boosheid in de kiem
 • open je hart voor tederheid
 • verras
 • houd op met de behoefte gelijk te krijgen
 • denk samen tevreden aan wat je hebt
 • zorg voor een goede gezondheid
 • houd je leven eenvoudig
 • reageer enthousiast op suggesties en ideeën
 • wacht met praten, luister eerst
 • laat pijnlijke woorden weg uit je gesprekken
 • probeer zo veel mogelijk samen te zijn

Zo. Werk eraan! En zie elkaar graag.

En oh ja: Loretta Laroche is echt geweldig aardig: ik stuurde haar een berichtje na mijn vorige blogpost en ze reageerde daar vrijwel meteen en heel vriendelijk op. Ze raadde me bovendien één van haar andere boeken aan: "Life is short, wear your party pants". Ik vind zo meteen geen Nederlandse vertaling van, jammer genoeg. Ook fijn: in november gaat Laroche een TedX Talk doen. Benieuwd naar!

Reacties

 1. Slimme dame, die Loretta. Die TedX Talk lijkt me anders ook wel interessant, ja.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…