Doorgaan naar hoofdcontent

nog eens Loretta - over relaties

Het boek waarover ik het al had, is terug naar de bib. Naast het lijstje dat ik al deelde, was er daar nog een stukje in dat ik graag wou overnemen. Ik was van plan het in mijn schrijfboekje op te schrijven, maar dan heeft u er niets aan. En eerlijk gezegd: dat vind ik dat binnen een paar weken gewoon ook niet meer terug.

Loretta Laroche schreef namelijk ook iets over relaties. Daarover is natuurlijk al heel veel geschreven. Nu heb ik wel het geluk van het beste lief van de wereld gekozen te hebben, dat scheelt. En ik zou ook niet de moeilijkste vrouw zijn die er bestaat, wordt gezegd. Maar wij hebben samen een kind dat nogal veel van onze aandacht en tijd opeist. Optelsom: Jackie gaat laat slapen, ik ga graag vroeg slapen, Johan staat ontiegelijk vroeg op om te gaan werken, ik kom laat thuis van mijn werk ... er passeert af en toe wel eens een week waarin Johan en ik elkaar nauwelijks gesproken hebben. Of toch gesproken over iets anders dan praktisch overleg, en hoe we de grillen van ons kind beter zouden aanpakken. Bovendien word ik kribbig van te weinig slaap, en te weinig slaap is best vaak aan de orde hier. Dus dan moet ik me ervoor hoeden dat de weinige woorden die ik tegen de man van mijn leven zeg, dat dat geen sneren zijn.


(foto door de weergaloze Peter Van Gelder, meer werk terug te vinden op facebook)In het boekje "Relax - het leven is al zo kort" staat er een mooi lijstje met tips voor een goede relatie. Ik geef ze maar mee (en print ze daarna af om ze aan de binnenkant van mijn badkamerkastje te plakken denk ik)

 • accepteer anderen zoals ze zijn
 • wees aardig en attent
 • creëer een liefdevolle atmosfeer
 • uit geen kritiek
 • breng het beste bij elkaar naar boven
 • kleineer je partner niet
 • groei samen
 • ga om met positieve mensen
 • laat je geliefden toe in je hart
 • ga samen voor een gemeenschappelijk doel
 • kus, omhels en houd vaak elkaars hand vast
 • lach samen tot je ervan moet huilen
 • ga er samen op uit, dans, wandel, fiets en zwier
 • smoor boosheid in de kiem
 • open je hart voor tederheid
 • verras
 • houd op met de behoefte gelijk te krijgen
 • denk samen tevreden aan wat je hebt
 • zorg voor een goede gezondheid
 • houd je leven eenvoudig
 • reageer enthousiast op suggesties en ideeën
 • wacht met praten, luister eerst
 • laat pijnlijke woorden weg uit je gesprekken
 • probeer zo veel mogelijk samen te zijn

Zo. Werk eraan! En zie elkaar graag.

En oh ja: Loretta Laroche is echt geweldig aardig: ik stuurde haar een berichtje na mijn vorige blogpost en ze reageerde daar vrijwel meteen en heel vriendelijk op. Ze raadde me bovendien één van haar andere boeken aan: "Life is short, wear your party pants". Ik vind zo meteen geen Nederlandse vertaling van, jammer genoeg. Ook fijn: in november gaat Laroche een TedX Talk doen. Benieuwd naar!

Reacties

 1. Slimme dame, die Loretta. Die TedX Talk lijkt me anders ook wel interessant, ja.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…