Doorgaan naar hoofdcontent

#ikeaps2017: IKEA kot mee volzetten*

*voor de slechte verstaanders: knipoog naar een hi-la-risch filmpje.

Om de zoveel tijd biedt meubelgigant IKEA met de PS-collectie een platform aan een handvol (of een paar handen vol) ontwerpers die zich graag naast de geëffende paden begeven. Op die manier wordt het betaalbaar om een paar stukken design in huis te halen. Als je dat zou willen natuurlijk.


De PS2017-collectie werd gisteren voorgesteld en ik mocht daar bij zijn, in ruil voor mijn mening. En die luidt: "mwaaaahhh". Ik ga niet helemaal overstag. Een deel van de collectie lijkt me meer iets voor studentenkamers:  flexibele, multi-inzetbare en gemakkelijk-te-verplaatsen meubels. Dat klinkt wel goed, maar een opplooibare sofa hoef ik niet meteen in mijn living. Op mijn kot zou het indertijd niet misstaan hebben, dus als student zou ik wel eens gaan kijken. Naast kotmeubilair is er ook een reeks tweederangs-kampeermateriaal (slaapzakken en -matten die er wel leuk uitzien maar niet echt héél warm of comfortabel zijn, dus wel leuk voor logeerpartijtjes, niet om te kamperen) ...

Tot zover mijn kritische noot. Wel leuk: de zelf-samen-te-stellen-zetel van Studio Truly Truly. Een hoekfauteuil in wit metaaldraad, zelf te bekleden met kussens naar keuze, heel eenvoudig met de bijgeleverde elastieken. Twee hoekfauteils aan elkaar vastmaken en je hebt een hele sofa. Leuk idee en hij zit heerlijk. Helaas: echt mooi vind ik hem niet. (fuck, dat was alweer een kritische noot). Kijkt u zelf maar.PS2017 is vanaf 7 februari te koop bij IKEA.

Dankjewel oona en Ikea! (En oh ja: dat gemberdrankje is absoluut lekker.)

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…