dinsdag 31 januari 2017

#ikeaps2017: IKEA kot mee volzetten*

*voor de slechte verstaanders: knipoog naar een hi-la-risch filmpje.

Om de zoveel tijd biedt meubelgigant IKEA met de PS-collectie een platform aan een handvol (of een paar handen vol) ontwerpers die zich graag naast de geëffende paden begeven. Op die manier wordt het betaalbaar om een paar stukken design in huis te halen. Als je dat zou willen natuurlijk.


De PS2017-collectie werd gisteren voorgesteld en ik mocht daar bij zijn, in ruil voor mijn mening. En die luidt: "mwaaaahhh". Ik ga niet helemaal overstag. Een deel van de collectie lijkt me meer iets voor studentenkamers:  flexibele, multi-inzetbare en gemakkelijk-te-verplaatsen meubels. Dat klinkt wel goed, maar een opplooibare sofa hoef ik niet meteen in mijn living. Op mijn kot zou het indertijd niet misstaan hebben, dus als student zou ik wel eens gaan kijken. Naast kotmeubilair is er ook een reeks tweederangs-kampeermateriaal (slaapzakken en -matten die er wel leuk uitzien maar niet echt héél warm of comfortabel zijn, dus wel leuk voor logeerpartijtjes, niet om te kamperen) ...

Tot zover mijn kritische noot. Wel leuk: de zelf-samen-te-stellen-zetel van Studio Truly Truly. Een hoekfauteuil in wit metaaldraad, zelf te bekleden met kussens naar keuze, heel eenvoudig met de bijgeleverde elastieken. Twee hoekfauteils aan elkaar vastmaken en je hebt een hele sofa. Leuk idee en hij zit heerlijk. Helaas: echt mooi vind ik hem niet. (fuck, dat was alweer een kritische noot). Kijkt u zelf maar.PS2017 is vanaf 7 februari te koop bij IKEA.

Dankjewel oona en Ikea! (En oh ja: dat gemberdrankje is absoluut lekker.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten