Doorgaan naar hoofdcontent

Ketnetbabe?

Ik ben geen kenner van de kinderzender van de openbare omroep, want - u weet het intussen al wel - wij hebben geen televisie. Ik weet dan ook niet precies wat de juiste doelgroep van Ketnet is. Kinderen tot 12, wilde gok?

Ook weet ik niet wat er allemaal op Ketnet te zien is, maar toch is het me niet ontgaan dat er dit weekend awards werden uitgedeeld. Tijdens het journaal hoorde ik van een heuse awardshow met een heleboel voor de hand liggende categorieën (beste programma, beste band, beste song, beste tv-ster...) én ook een categorie waarvan mijn mond toch wel even openviel van consternatie: "babe van het jaar". Echt dus. "Babe" van het jaar. Dat is iets anders dan de "beste vrouwelijke tv-ster", want die is er ook.

Een klein beetje opzoekwerk leert met dat het geen seksistische kwestie is, want er is blijkbaar ook een "hunk" van het jaar, maar soît. Ik ben echt een preutse oude zaag geworden denk ik, maar dit vind ik echt niet oké. Dat er op een kinderzender een "babe" en een "hunk" worden verkozen. Op de kinderzender van de openbare omroep godbetert. Die zender waar je je kinderen zonder scrupules wil kunnen naar laten kijken, zonder dat je daar zelf veel duiding moet bij geven, in een ideale wereld. Daar worden dan mensen in de bloemetjes gezet omdat ze knap zijn. Sexy zelfs.

Kom zeg.

Reacties

 1. Ik ben mee gechoqueert. En alweer blij dat er ook hier geen televisie in huis is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt hè! Hoe gaat het daar bij jullie?

   Verwijderen
  2. Net een tweede verjaardag gevierd, en in verwachting van een derde kindje. Dat fabriekske draait hier goed!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…