zondag 5 februari 2017

Ketnetbabe?

Ik ben geen kenner van de kinderzender van de openbare omroep, want - u weet het intussen al wel - wij hebben geen televisie. Ik weet dan ook niet precies wat de juiste doelgroep van Ketnet is. Kinderen tot 12, wilde gok?

Ook weet ik niet wat er allemaal op Ketnet te zien is, maar toch is het me niet ontgaan dat er dit weekend awards werden uitgedeeld. Tijdens het journaal hoorde ik van een heuse awardshow met een heleboel voor de hand liggende categorieën (beste programma, beste band, beste song, beste tv-ster...) én ook een categorie waarvan mijn mond toch wel even openviel van consternatie: "babe van het jaar". Echt dus. "Babe" van het jaar. Dat is iets anders dan de "beste vrouwelijke tv-ster", want die is er ook.

Een klein beetje opzoekwerk leert met dat het geen seksistische kwestie is, want er is blijkbaar ook een "hunk" van het jaar, maar soît. Ik ben echt een preutse oude zaag geworden denk ik, maar dit vind ik echt niet oké. Dat er op een kinderzender een "babe" en een "hunk" worden verkozen. Op de kinderzender van de openbare omroep godbetert. Die zender waar je je kinderen zonder scrupules wil kunnen naar laten kijken, zonder dat je daar zelf veel duiding moet bij geven, in een ideale wereld. Daar worden dan mensen in de bloemetjes gezet omdat ze knap zijn. Sexy zelfs.

Kom zeg.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben mee gechoqueert. En alweer blij dat er ook hier geen televisie in huis is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt hè! Hoe gaat het daar bij jullie?

   Verwijderen
  2. Net een tweede verjaardag gevierd, en in verwachting van een derde kindje. Dat fabriekske draait hier goed!

   Verwijderen