Doorgaan naar hoofdcontent

Ketnetbabe?

Ik ben geen kenner van de kinderzender van de openbare omroep, want - u weet het intussen al wel - wij hebben geen televisie. Ik weet dan ook niet precies wat de juiste doelgroep van Ketnet is. Kinderen tot 12, wilde gok?

Ook weet ik niet wat er allemaal op Ketnet te zien is, maar toch is het me niet ontgaan dat er dit weekend awards werden uitgedeeld. Tijdens het journaal hoorde ik van een heuse awardshow met een heleboel voor de hand liggende categorieën (beste programma, beste band, beste song, beste tv-ster...) én ook een categorie waarvan mijn mond toch wel even openviel van consternatie: "babe van het jaar". Echt dus. "Babe" van het jaar. Dat is iets anders dan de "beste vrouwelijke tv-ster", want die is er ook.

Een klein beetje opzoekwerk leert met dat het geen seksistische kwestie is, want er is blijkbaar ook een "hunk" van het jaar, maar soît. Ik ben echt een preutse oude zaag geworden denk ik, maar dit vind ik echt niet oké. Dat er op een kinderzender een "babe" en een "hunk" worden verkozen. Op de kinderzender van de openbare omroep godbetert. Die zender waar je je kinderen zonder scrupules wil kunnen naar laten kijken, zonder dat je daar zelf veel duiding moet bij geven, in een ideale wereld. Daar worden dan mensen in de bloemetjes gezet omdat ze knap zijn. Sexy zelfs.

Kom zeg.

Reacties

 1. Ik ben mee gechoqueert. En alweer blij dat er ook hier geen televisie in huis is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt hè! Hoe gaat het daar bij jullie?

   Verwijderen
  2. Net een tweede verjaardag gevierd, en in verwachting van een derde kindje. Dat fabriekske draait hier goed!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…