vrijdag 3 maart 2017

De mini-fresita's lezen een boek: "Wie is het engst ?"

Wie kleuters in huis heeft, heeft vast ook flapjesboeken in huis. Wie daarbovenop ook nog een peuter in huis heeft, heeft hoogstwaarschijnlijk ook kapotte flapjesboeken in huis. Of in het slechtste geval: kinderboeken die eruitzien als gewone boeken maar waarvan de verhaallijn volledig de mist in gaat, omdat alle flapjes die er ooit zaten vakkundig verwijderd zijn door grijpgrage peuterhandjes.

Ik ben doorgaans niet zo'n heel grote fan van flapjesboeken, net omdat ze zo snel kapot zijn. Ze zijn vaak geschreven op peuterniveau, maar de fijne motoriek die vereist is om de flapjes niet te vernielen, ontbreekt nog bij de doelgroep.

De nieuwste aanwinst in de boekenkast van de mini's is wel een voltreffer, voor Jackie tenminste. Het boek "Wie is het engst" is de vertaling van "What's more Scary" van Min Flyte en Matt Hunt en het is echt spannend: ik wou telkens ook wel weten wie of wat er achter de flapjes zat en wie er nou eigenlijk enger was (leeuw of tijger? spin of vleermuis? ...). Een flapjesboek op kleuterniveau."Wie is het engst?" is een spannend verhaal over keuzes maken.  "Een flapjesboek voor jonge kinderen die durven te kiezen." Met een grappige ontknoping.

Wij zijn fan. Hopelijk kunnen we Lucille's peuterhanden in bedwang houden.


Het boek verschijnt op 7 maart en wordt uitgegeven door De Fontein bij VBK Uitgevers.Geen opmerkingen:

Een reactie posten