Doorgaan naar hoofdcontent

De mini-fresita's lezen een boek: "Wie is het engst ?"

Wie kleuters in huis heeft, heeft vast ook flapjesboeken in huis. Wie daarbovenop ook nog een peuter in huis heeft, heeft hoogstwaarschijnlijk ook kapotte flapjesboeken in huis. Of in het slechtste geval: kinderboeken die eruitzien als gewone boeken maar waarvan de verhaallijn volledig de mist in gaat, omdat alle flapjes die er ooit zaten vakkundig verwijderd zijn door grijpgrage peuterhandjes.

Ik ben doorgaans niet zo'n heel grote fan van flapjesboeken, net omdat ze zo snel kapot zijn. Ze zijn vaak geschreven op peuterniveau, maar de fijne motoriek die vereist is om de flapjes niet te vernielen, ontbreekt nog bij de doelgroep.

De nieuwste aanwinst in de boekenkast van de mini's is wel een voltreffer, voor Jackie tenminste. Het boek "Wie is het engst" is de vertaling van "What's more Scary" van Min Flyte en Matt Hunt en het is echt spannend: ik wou telkens ook wel weten wie of wat er achter de flapjes zat en wie er nou eigenlijk enger was (leeuw of tijger? spin of vleermuis? ...). Een flapjesboek op kleuterniveau."Wie is het engst?" is een spannend verhaal over keuzes maken.  "Een flapjesboek voor jonge kinderen die durven te kiezen." Met een grappige ontknoping.

Wij zijn fan. Hopelijk kunnen we Lucille's peuterhanden in bedwang houden.


Het boek verschijnt op 7 maart en wordt uitgegeven door De Fontein bij VBK Uitgevers.Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …