Doorgaan naar hoofdcontent

Studio Lala

Wie een feestje voor de boeg heeft, moet zeker eens naar Studio Lala surfen. Een webshop waar je prachtige feestattributen kan kopen, en bovendien een heleboel gepersonaliseerde spulletjes. Vooral geweldig voor communies, lentefeesten, babyborrels... maar ook een verjaardagsfeestje of een zomaar-tuinfeest kan dankzij Studio Lala met een paar eenvoudige tips en wat mooie spullen naar een hoger niveau getild worden.En dat zonder mottige Frozen-versiering (ik weet het, ik begeef me op glad ijs (!) want veel kinderen vinden dit prachtig en veel mama's vinden dat oké, maar geef toe: er zijn stijlvollere decoratiemogelijkheden) of Cars-toestanden (waarover Lala-Ine trouwens zelf wel wat te vertellen heeft) en toch wat origineler dan wat je bij Hema vindt.

Studio Lala is meer dan een webshop. Het is ook een inspiratiebron om zelf creatief aan de slag te gaan. Dwaal wat rond op de site en je zal een heleboel leuke tips vinden om van elke gelegenheid een feestje te maken en van elk feestje een topper. En als je je inschrijft op de nieuwsbrief, krijg je af en toe een leuke printable cadeau!

Ik maakte vorige week een heus Lala-atelier mee: een workshop "sweet table decoreren" - of eigenlijk 'hoe zet ik mijn taart op tafel' :-). Gewoon die vlaai in het midden van je eettafel kwakken, dat kan natuurlijk. En daar is ook niets mis mee. Maar een mini-buffetje maken met koekjes op etagères, potten met snoepjes en bekertjes/rietjes/vlaggetjes/servetjes in hetzelfde thema, dat is toch wel wat mooier. Is dat belangrijk? Neen. Absoluut niet. Maar beschouw het als een grote luxe je om dat soort fijne bijkomstigheden te kunnen bekommeren.


Aanrader, zo'n workshop. Houd de agenda in de gaten en spreek af met je vriendinnen. Er zijn brownies.

Met dank aan Hildegarde, Tine en Annelies voor de foto's (en ook aan diezelfde Hildegarde, Lief en Nelle voor de organisatie en aan Ine voor Studio Lala!).

en oh ja: er is ook een boek


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…