Doorgaan naar hoofdcontent

Studio Lala

Wie een feestje voor de boeg heeft, moet zeker eens naar Studio Lala surfen. Een webshop waar je prachtige feestattributen kan kopen, en bovendien een heleboel gepersonaliseerde spulletjes. Vooral geweldig voor communies, lentefeesten, babyborrels... maar ook een verjaardagsfeestje of een zomaar-tuinfeest kan dankzij Studio Lala met een paar eenvoudige tips en wat mooie spullen naar een hoger niveau getild worden.En dat zonder mottige Frozen-versiering (ik weet het, ik begeef me op glad ijs (!) want veel kinderen vinden dit prachtig en veel mama's vinden dat oké, maar geef toe: er zijn stijlvollere decoratiemogelijkheden) of Cars-toestanden (waarover Lala-Ine trouwens zelf wel wat te vertellen heeft) en toch wat origineler dan wat je bij Hema vindt.

Studio Lala is meer dan een webshop. Het is ook een inspiratiebron om zelf creatief aan de slag te gaan. Dwaal wat rond op de site en je zal een heleboel leuke tips vinden om van elke gelegenheid een feestje te maken en van elk feestje een topper. En als je je inschrijft op de nieuwsbrief, krijg je af en toe een leuke printable cadeau!

Ik maakte vorige week een heus Lala-atelier mee: een workshop "sweet table decoreren" - of eigenlijk 'hoe zet ik mijn taart op tafel' :-). Gewoon die vlaai in het midden van je eettafel kwakken, dat kan natuurlijk. En daar is ook niets mis mee. Maar een mini-buffetje maken met koekjes op etagères, potten met snoepjes en bekertjes/rietjes/vlaggetjes/servetjes in hetzelfde thema, dat is toch wel wat mooier. Is dat belangrijk? Neen. Absoluut niet. Maar beschouw het als een grote luxe je om dat soort fijne bijkomstigheden te kunnen bekommeren.


Aanrader, zo'n workshop. Houd de agenda in de gaten en spreek af met je vriendinnen. Er zijn brownies.

Met dank aan Hildegarde, Tine en Annelies voor de foto's (en ook aan diezelfde Hildegarde, Lief en Nelle voor de organisatie en aan Ine voor Studio Lala!).

en oh ja: er is ook een boek


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besch…

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

#meiplasticvrij: wij doen mee! Mijn eerste bevindingen

De hoeveelheid plastic die ons huishouden genereert, het is me al lang een doorn in het oog. We hebben de mogelijkheid om plastic apart naar het containerpark te brengen, het hoeft dus niet bij het restafval. Om de paar weken hebben wij een gigantische zak vol, en dat had ik graag anders gezien.

Maar als je in de supermarkt biologische groenten en fruit koopt, zijn die haast altijd in plastic verpakt. En het broodbeleg zit ook verpakt in gruwelijk veel plastic.Toen ik hoorde over #meiplasticvrij besloot ik onmiddellijk dat ik hieraan wilde meedoen. Onze bijna vijfjarige Jackie is enthousiast en bedacht zelf al een paar fijne actieplannen: "dan kopen we geen snoep in mei, want daar zit altijd plastic rond".


We zijn intussen vijf dagen bezig. Er is nog wel wat plastic in onze zak beland, maar dat komt dan doorgaans van producten die we nog in april kochten. Een doosje cashewnoten en een pakje kaas geraakten op, en een pot Griekse yoghurt van Pur Natur.


Wat deed ik intussen…