woensdag 26 april 2017

Fresita leest een boek: "Chocolat" van Joanne Harris

Een klassieker natuurlijk. Maar ik had hem nog niet gelezen. De film heb ik wel gezien, uiteraard. Meermaals. Een film over chocolade met Johnny Depp en Juliette Binoche maar één keer zien, dat kan ik niet.Maar dus ook zonder deze visueel bijzonder charismatische figuren, blijft het prachtige verhaal overeind. Ik heb er van genoten. Nog eigenlijk, want ik ben nog bezig.


Dagelijks een paar gestolen minuutjes, net voor het slapen gaan, of 's morgens, als de rest nog slaapt. Echt een heerlijk wegvlucht-boek, even van de wereld. Zo heb ik ze graag, mijn fictie-boeken.

Voor wie het verhaal nog niet kent: een vrijgevochten maar charmante vrouw strijkt met haar dochtertje neer in een rustig Frans dorpje. Ze opent een chocolaterie en prikkelt daarmee de nieuwsgierigheid van zowat alle inwoners, maar ze stoot de conservatieve pastoor tegen de borst. De poppen gaan helemaal aan het dansen als een zigeunervolk neerstrijkt in het dorp.
"Chocolat" is heel mooi heruitgegeven bij Uitgeverij De Fontein en kost op dit moment slechts 10 euro. Ondermeer te koop via de webshop van de uitgeverijMet dank aan uitgeversgroep VBK België. 

4 opmerkingen:

 1. Ik lees haar boeken heel graag! Wist je dat ze er ook een vervolg op schreef: rode schoenen. Ook erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn! Ga ik zeker eens naar op zoek. Ik geloof zelfs dat er nog een vervolg is.

   Verwijderen
  2. ja! ook goed! ik wil een 4de! en van alles films!

   Verwijderen
  3. Heerlijk! Wil ik ook dan. Maar eerst den deze uitlezen en dan nog eens gaan zwijmelen bij de film.

   Verwijderen