Doorgaan naar hoofdcontent

Fresita leest een boek: "Chocolat" van Joanne Harris

Een klassieker natuurlijk. Maar ik had hem nog niet gelezen. De film heb ik wel gezien, uiteraard. Meermaals. Een film over chocolade met Johnny Depp en Juliette Binoche maar één keer zien, dat kan ik niet.Maar dus ook zonder deze visueel bijzonder charismatische figuren, blijft het prachtige verhaal overeind. Ik heb er van genoten. Nog eigenlijk, want ik ben nog bezig.


Dagelijks een paar gestolen minuutjes, net voor het slapen gaan, of 's morgens, als de rest nog slaapt. Echt een heerlijk wegvlucht-boek, even van de wereld. Zo heb ik ze graag, mijn fictie-boeken.

Voor wie het verhaal nog niet kent: een vrijgevochten maar charmante vrouw strijkt met haar dochtertje neer in een rustig Frans dorpje. Ze opent een chocolaterie en prikkelt daarmee de nieuwsgierigheid van zowat alle inwoners, maar ze stoot de conservatieve pastoor tegen de borst. De poppen gaan helemaal aan het dansen als een zigeunervolk neerstrijkt in het dorp.
"Chocolat" is heel mooi heruitgegeven bij Uitgeverij De Fontein en kost op dit moment slechts 10 euro. Ondermeer te koop via de webshop van de uitgeverijMet dank aan uitgeversgroep VBK België. 

Reacties

 1. Ik lees haar boeken heel graag! Wist je dat ze er ook een vervolg op schreef: rode schoenen. Ook erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn! Ga ik zeker eens naar op zoek. Ik geloof zelfs dat er nog een vervolg is.

   Verwijderen
  2. ja! ook goed! ik wil een 4de! en van alles films!

   Verwijderen
  3. Heerlijk! Wil ik ook dan. Maar eerst den deze uitlezen en dan nog eens gaan zwijmelen bij de film.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …