Doorgaan naar hoofdcontent

Fresita leest een boek: "Chocolat" van Joanne Harris

Een klassieker natuurlijk. Maar ik had hem nog niet gelezen. De film heb ik wel gezien, uiteraard. Meermaals. Een film over chocolade met Johnny Depp en Juliette Binoche maar één keer zien, dat kan ik niet.Maar dus ook zonder deze visueel bijzonder charismatische figuren, blijft het prachtige verhaal overeind. Ik heb er van genoten. Nog eigenlijk, want ik ben nog bezig.


Dagelijks een paar gestolen minuutjes, net voor het slapen gaan, of 's morgens, als de rest nog slaapt. Echt een heerlijk wegvlucht-boek, even van de wereld. Zo heb ik ze graag, mijn fictie-boeken.

Voor wie het verhaal nog niet kent: een vrijgevochten maar charmante vrouw strijkt met haar dochtertje neer in een rustig Frans dorpje. Ze opent een chocolaterie en prikkelt daarmee de nieuwsgierigheid van zowat alle inwoners, maar ze stoot de conservatieve pastoor tegen de borst. De poppen gaan helemaal aan het dansen als een zigeunervolk neerstrijkt in het dorp.
"Chocolat" is heel mooi heruitgegeven bij Uitgeverij De Fontein en kost op dit moment slechts 10 euro. Ondermeer te koop via de webshop van de uitgeverijMet dank aan uitgeversgroep VBK België. 

Reacties

 1. Ik lees haar boeken heel graag! Wist je dat ze er ook een vervolg op schreef: rode schoenen. Ook erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn! Ga ik zeker eens naar op zoek. Ik geloof zelfs dat er nog een vervolg is.

   Verwijderen
  2. ja! ook goed! ik wil een 4de! en van alles films!

   Verwijderen
  3. Heerlijk! Wil ik ook dan. Maar eerst den deze uitlezen en dan nog eens gaan zwijmelen bij de film.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besch…

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

#meiplasticvrij: wij doen mee! Mijn eerste bevindingen

De hoeveelheid plastic die ons huishouden genereert, het is me al lang een doorn in het oog. We hebben de mogelijkheid om plastic apart naar het containerpark te brengen, het hoeft dus niet bij het restafval. Om de paar weken hebben wij een gigantische zak vol, en dat had ik graag anders gezien.

Maar als je in de supermarkt biologische groenten en fruit koopt, zijn die haast altijd in plastic verpakt. En het broodbeleg zit ook verpakt in gruwelijk veel plastic.Toen ik hoorde over #meiplasticvrij besloot ik onmiddellijk dat ik hieraan wilde meedoen. Onze bijna vijfjarige Jackie is enthousiast en bedacht zelf al een paar fijne actieplannen: "dan kopen we geen snoep in mei, want daar zit altijd plastic rond".


We zijn intussen vijf dagen bezig. Er is nog wel wat plastic in onze zak beland, maar dat komt dan doorgaans van producten die we nog in april kochten. Een doosje cashewnoten en een pakje kaas geraakten op, en een pot Griekse yoghurt van Pur Natur.


Wat deed ik intussen…