Doorgaan naar hoofdcontent

Zorg voor een Ohhh bij elke lala

Ik had het een tijdje geleden al over Studio Lala. Die van de feestjes ja. Ik vertelde daar ook over een boek dat er zat aan te komen. Dat boek ligt inmiddels in de boekenwinkels en is ook te verkrijgen op de webshop van Studio Lala zelf.


Een boek dat Feest! heet, werd natuurlijk feestelijk gelanceerd, en ik had de eer dat te mogen meemaken. Er was cava met framboosjes in gepimpte glaasjes, er waren ballonnen (nog ballonnenhaters in de zaal? Ik heb er een hekel aan. De geur, het geluid, het gevoel... maar die transparante ballonnen om te vullen met confetti (of met een groen takje zoals studio Lala het nu deed op het feestje, ook héél mooi!) die zijn anders. Die stinken niet! Er waren lekkere hapjes en huisgemaakte ijsthee en een knutselworkshop.


En natuurlijk dat prachtige boek. Een feestje om in te bladeren, en ik krijg er zin van om een feest te geven. Mooie vormgeving met heerlijke foto's en eenvoudige tips.



Nog fijn aan het lanceringsfeestje: het gezelschap! Ik ontmoette Mama ABC Sofie, Mamzella Evelien, Mama Expert Nele, Sabrina (van de blog), Mama van Vijf Anne, Charlie On Sneakers, (Wat maakt) Ann-Sofie, een roodharige streekgenote en Carla die het zelf maakt. En nog een hoop andere mensen - maar ik heb natuurlijk niet met iedereen gepraat. Klik zelf maar eens op de linkjes.



Het boek 'feest! - creëer je eigen WOW-factor" is uitgegeven bij Horizon.

Reacties

  1. Dat ziet me er inderdaad wel een leuk boek uit om cadeau te geven of te krijgen. Een soort van Pinterest op papier 😄 .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè. Auteur Ine gaf ook toe dat het voor haar ook allemaal begonnen is met Pinterest :-)

      Verwijderen
  2. Oh wat tof van je om mijn blogje te linken! 😘

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.



dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…